Consiliul Judeţean Prahova digitalizează accesul la servicii sociale de calitate
Consiliul Judeţean Prahova a depus vineri, 11 februarie, cererea de finanţare pentru proiectul „Facilitarea accesului la servicii de asistenţă socială de calitate în judeţul Prahova, prin reducerea birocraţiei, creşterea eficienţei, transparenţei şi integrităţii serviciilor oferite beneficiarilor“ în vederea realizării acestuia din fonduri europene. Finanţarea ar urma să fie asigurată prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA) – Apelul de proiecte nr. CP 16/2021.
 
Obiectivul general al acestei investiţii îl reprezintă simplificarea procedurilor, introducerea de instrumente digitale, accesul rapid la informaţii, reducerea birocraţiei pentru beneficiarii serviciilor de asistenţă socială din judeţul Prahova. Totul, prin implementarea sistemului informatic de Suport pentru Accesul la Servicii Sociale (SASS), la nivelul Consiliului Judeţean Prahova. Pentru operarea şi implementarea SAAS, obiectivul de investiţii prevede prevede  pregătirea profesională a 60 de persoane. 
 
Proiectul prevede realizarea unui punct unic, prin care potenţialii beneficiari vor putea obţine informaţii, depune cereri şi documente, primi răspunsuri, în format electronic, la cererile adresate, în vederea accederii la un serviciu social; unui sistem de gestiune a informaţiilor; a unui sistem de arhivă electronică, dar şi a unui sistem de management şi administrare a utilizatorilor
 
Valoarea totală a acestui obiectiv este de  2,996,078.00  lei, din care 98% reprezintă cheltuieli eligibile.
Sursa:Consiliul Judetean Prahova