Licitaţie de porumbei pentru Mateo, un băieţel în vârstă de 6 ani diagnosticat cu leucemie mielogenă
Gabriel Matei (Mateo) este un băieţel în vârstă de 6 ani, locuieşte în satul Tariceni, comună Şirna, judeţul Prahova.
 
În urmă cu 1 an, la un control medical în Capitală a primit un dignostic crunt... leucemie mielogenă acută este cauzată de deteriorarea ADN-ului celulelor în curs de dezvoltare de la nivelul măduvei osoase. Când se întâmpla acest lucru, producţia de celule sangvine este afectată. Măduvă osoasă produce celule imature care se transformă în celule leucemice numite mieloblaste.
Aceste celule anormale nu vor funcţiona corect şi pot acumula şi aglomeră celule sănătoase.
 
Din păcate pentru micuţ” acasă” înseamnă spital.
Momentan acesta fiind internat la Spitalul Fundeni.
 
Şansa lui Mateo este o clinică privată din Italia.
 
La o clinică privată din Italia poate face un transplant medular, însă doar analizele medicale costă aproximativ 20.000 de euro, costul operaţiei depăşind 100 000 euro.
 
„Vomită, îl dor foarte tare oasele, face temperatură. Aproape fiecare zi e un chin. Şi, cu toate astea, Mateo are puterea să zâmbească. Se uită în ochii mei şi îmi spune: „mă voi face bine, mami! Tu ştii că eu sunt un luptător”, a declarat pentru observatorulph.ro, mama băieţelului, Marcela Măciucă Mîndrişoru.
 
Întreaga poveste AICI
 
Licitaţie columbofilă pentru Mateo
 
Cosmin Dobre este un columbofil împătimit din Şirna, acesta a reuşit în urmă cu câteva zile să realizeze în on line o licitaţie de porumbei, în urma căreia a strâns suma de 18.700 lei, banii fiind donaţi familiei lui Mateo.
 
 
” Domnilor, am ajuns în ultima zi de licitaţie şi vă sunt dator cu câteva detalii foarte importante!
 
Mulţumesc: celor care au pus porumbei la această acţiune caritabilă, celor ce au fost câştigători şi celor care au licitat!
Am avut 41 de porumbei prezenţi la licitaţie, din care a rezultat o sumă impresionată: 18.700 RON.
Sunt mulţumit de ce am reuşit în aceaste zile, dar fără ajutorul vostru nu aş fi reuşit! Mă bucur că v-am cunoscut pe unii dintre voi, cu siguranţă ne vom întâlni personal în viitor!
Le mulţumesc domnilor Nitoiu Daniel, David Andrei Mihai şi Tuleş Andrei pentru că au făcut posibil ca cea mai mare licitaţie să ajungă la sumă de 3200 RON.
În încheiere am un mesaj pentru voi toţi de la MATEO, vă las pe voi să vedeţi ce are de spus.
JOS PĂLĂRIA ÎN FAŢA TUTUROR!”, a spus Cosmin, după terminarea licitaţiei.
 
 
Cum poate îl puteţi ajuta pe Mateo:
1. Prin donarea de sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine Ploieşti (Şoseaua Vestului nr.24), orice grupă fiind compatibilă, cu specificaţia” Măciucă Mandrisoru Gabriel Matei-Spitalul Fundeni-sectia Pediatrie).
2. Donaţii în lei:
Cod IBAN: RO07INGB0000999909505621
Banca: INGB Centrală
Titular cont: Marcela Măciucă Mîndrişoru
Foto facebook: COSMIN DOBRE