În ultima săptămână, în judeţul Prahova au fost luate măsuri urgente pentru creşterea accesibilităţii la testarea Covid-19

 

În ultima săptămână, în judeţul Prahova au fost luate măsuri urgente pentru creşterea accesibilităţii la testarea Covid-19 şi reducerea timpului de aşteptare pentru pacienţii care solicită testare gratuită.

Pentru scurtarea timpului de aşteptare şi pentru a asigura accesul rapid la serviciile medicale ale pacienţilor infectaţi cu virusul Sars CoV2, la nivelul judeţului, a fost luată decizia de a se înfiinţa centre de recoltare a probelor de la pacienţii simptomatici la mai multe spitale din Prahova.

Pacienţii cu forme uşoare de boală vor fi îndrumaţi (dacă se pot deplasa cu mijloace de transport proprii) către aceste centre de către medicii de familie sau de către operatorii de la call-center-ul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova (021.414.44.44), unde li se va face recoltarea pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV2.

Lista spitalelor din judetul Prahova care au centre de recoltare a probelor pentru diagnosticul infectiei cu SARS CoV-2 si programul de functionare al acestora:

  1. Spitalul Municipal Câmpina – Program Permanent ;

  2. Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie Azuga – Program Luni-Vineri: 10:00-11:00 ;

  3. Spitalul Orăşenesc Băicoi – Program permanent prin Camera de Garda;

  4. Spitalul Orăşenesc "Sf. Filofteia" Mizil – Program Luni-Vineri: 10:00-15:00;

  5. Spitalul Orăşenesc Sinaia – Program Luni-Vineri: 11:00-18:00 (locaţia din str.Cuza Vodă) ;

  6. Spitalul Orăşenesc Vălenii de Munte – Program Luni-Vineri: 10:00-14:00;

  7. Spitalul de Psihiatrie Voila - Câmpina – Program permanent;

  8. Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna - Program Luni-Vineri: 09:00-13:00;

  9. SC. Dentirad Hospital SRL – Program Luni-Vineri: 09:00-17:00/ Sâmbătă-Duminică: 13:00-17:00;

  10. SC. Sfânta Sofia Hospital Med SRL– Program Luni-Vineri: 08:00-16:00/ Sâmbătă-Duminică: 09:00-13:00

Deşi populaţia judeţului are o concentrare masivă în municipiul Ploieşti, având în vedere necesitatea testării şi faptul că până în momentul de faţă nu au fost deschise centre de recoltare în cadrul spitalelor din acest municipiu, prefectul judeţului Virgil Daniel Nanu a organizat astăzi, 02 februarie 2022, o a doua întâlnire cu reprezentanţii conducerii Spitalului Municipal Ploieşti pentru a discuta pe acest subiect.

Întâlnirea a avut loc la unitatea spitalicească, tocmai pentru a putea fi identificat la faţa locului un spaţiu în care pot fi adaptate circuite separate de restul spitalului în vederea înfiinţării unui centru de testare.

Astăzi au fost găsite câteva soluţii, urmând a fi pusă în practică procedura necesară deschiderii în regim de urgenţă a acestui tip de centru pentru testare în cadrul Spitalului Municipal Ploieşti din strada Ana Ipătescu, nr.59.

 

Sursa:Instituţia Prefectului - Judeţul Prahova

Foto ilustrativ/Digi24