2 ANI-COLECTIV.N-am uitat

30 octombrie 2015 a fost cea mai tristă zi din istoria post decembrista a României.

În Clubul bucureştean Colectiv, a izbucnit un tragic incendiu, la un concert al trupei Goodbye to Gravity.

Bilanţul este unul “cutremurător “65 de morţi, dintre care 27 în incendiu, iar alţi 38 în spitalele din România şi străinătate.

2 ANI de tăcere.

Deşi au trecut 2 ani, nimeni nu a răspuns penal pentru tragicul eveniment, mai mult Guvernul actual a dat legea graţierii, fapt “amendat “de suporterii echipei Petrolul Ploieşti (Peluza Latină), la partidă de vineri seara dintre Petrolul Ploieşti şi AFC Atletic Bradu printr-un mesaj care ar trebui să trezească autorităţile “"Vă pasă mai mult de graţierea celor din închisoare/Pe când raportul #Colectiv este uitat prin sertare".

2 ANI de nepăsare, 2 ANI d durere.

Privind în trecut prin crudul prezent, autorităţile încă tac, arunca vină într-o parte şi alta “, ascund probe, clasează dosare, nimeni nu este vinovat pentru tragedia care a “paralizat “România.

În acele zile, post eveniment au fost câteva reţineri, de ochii mass-media şi a cetăţenilor plătitori de taxe şi impozite, precum 2 angajaţi ai ISU, patronii clubului şi fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, apoi aceştia au fost eliberaţi şi puşi sub control judiciar!?!

S-a mai lăsat cu “nişte “demisii ale lui Oprea, Piedone şi ca să se ducă după fenta populaţia Victor Ponta a demisionat de la Guvern, locul său fiind luat de... Ciolos.

Prea puţin pentru o durere fără margini.

În primele săptămâni peste zeci de mii, de oameni au ieşit în stradă să ceară dreptate pentru #Colectiv şi au promis că nu vor pleca acasă până nu pleacă tot Guvernul şi clasa politica, la doar 2 luni de la tragedie, totul a revenit la “normal “...

Octombrie 2017

Peste 500 de puşcăriaşi sunt eliberaţi, pentru “condiţii inumane” din închisori, mai mult... potrivit Agerpres, Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat că probabil vor fi oferite despăgubiri între 5 şi 8 euro/zi pentru deţinuţii care au executat integral pedepsele în condiţii necorespunzătoare înainte de intrarea în vigoare a Legii recursului compensatoriu.

Romanii s-au blazat?!?

Octombrie 2017, doar câteva mii îşi mai aduc aminte de “octombrie negru “al anului 2015, majoritatea fiind tineri.

Raed Arafat a ascuns adevărul despre tragedie, imediat după aceasta? Într-o declaraţie data presei imediat după tragedie, Raed Arafat a spus” pompierii nu au clubul Colectiv în baza lor de date, cei de la IGSU şi de la ISU nu ştiau nimic despre acest club”. Însă...

Conform jurnalistului Cătălin Tolontan (http://www.tolo.ro/2015/11/25/ati-mintit-pompierii-stiau-de-clubul-colectiv-cu-cinci-saptamini-inainte-de-incendiu-pus-in-fata-unui-fax-al-gazetei-arafat-a-ordonat-azi-noapte-o-ancheta-la-isu/) pe data de 25 şi 26 septembrie 2015, a avut loc la Clubul Colectiv festivalul de muzică electronică PLUM şi, alături, la etajul 1 al fabricii Pionierul, însă... nimeni nu a venit de la ISU.

Pe 23 septembrie 2015, la 23:32:13, din calculatorul firmei de evenimente Emagic a pornit un fax către numărul 021.242.09.90 al dispeceratului IGSU.

” Organizăm un festival în datele de 25 şi 26 septembrie a.c. în clubul Colectiv şi la etajul 1 al fabricii Pionierul din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, Bucureşti”, i-au anunţat cei de la Emagic pe pompieri.

Firma precizează şi numărul estimat de participanţi.

” La festivalul PLUM estimăm în fiecare dintre cele două zile un număr de 2.000 de persoane pe seară”

Fax de la firma Emagic către IGSU, 23 septembrie 2015

Emagic este una dintre cele mai mari firme de evenimente muzicale.

În acea noapte de miercuri, 23 septembrie, transmisia lor către IGSU s-a făcut pe sistem Orange de mail-fax şi a ajuns în 210 secunde la destinaţie.

Pe spatele faxului există confirmarea automată de primire de la numărul de fax al Inspectoratului General de Situaţii de Urgenţă.

1.” ISU nu a ştiut niciodată de clubul Colectiv”?!?

În seara fatidică de 30 octombrie 2015, în timpul operaţiunilor de salvare a victimelor din” Colectiv”, Gabriel Oprea şi Raed Arafat, ai ieşit ca doi prieteni,” mâna de mâna “, să dea declaraţii televiziunilor,

Oprea a spus că totul este sub control şi că MAI actualizează numărul morţilor şi recită sacadat, apoi

L-a lăsat pe Arafat la declaraţii.

A doua zi de dimineaţă, Raed Arafat prins cu minciuna, a aruncat vina pe subordonaţii săi” La nivelul ISU, nu exista nici un document, nici o solicitare pentru autorizarea activităţii din locaţia respectivă”, deşi între timp presa aflase că doi pompieri ştiau de existent Clubului Colectiv,” Dar ei au fost pe cont propriu. Noi, ca instituţie, nu ştiam”, au spus spus atunci surse din ISGU.

Clubul Colectiv... singurul din Capitala în care se cântă live.

Deşi era singurul club bucureştean potrivit muzicii live din punctul de vedere al acusticii şi amplasat în fosta fabrica Pionierul (o fabrică foarte cunoscută în Capitală), reprezentanţii au păstrat tăcerea, fiindcă ştiau şi unde e clubul, ştiau că acolo se ţin mari concerte, ştiau şi nu s-au dus, ştiau nu doar cei doi inspectori, ştiau majoritatea începând de la un simpli pompieri până la şefi...

Noiembrie 2015 – septembrie 2016.

Pe data de 25 noiembrie 2015 (Ministrul de interne de la aceea vreme) i-a cerut o anchetă lui Raed Arafat.

“La aproximativ o lună de la tragedie, pe data de 25 noiembrie 2015, Ministrul de interne Petre Tobă i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat ca toată situaţia referitoare la implicarea conducerii ISU Bucureşti în cazul incendiului de la Clubul Colectiv să fie înaintată de urgenţă DNA pentru a fi valorificată la dosarul penal al cauzei, scrie stiripesurse.ro. „Domnul prim ministru vă informez că într-adevăr aseară domnul secretar de stat Raed Arafat a luat la cunoştinţă faptul că, încă de la sfârşitul lunii septembrie, o societate comercială care organiza manifestări în clubul respectiv a informat Inspectoratul general pentru situaţii de urgenţă şi conducerea ISU Bucureşti.”, a spus ministrul Tobă în şedinţa de Guvern de atunci.

Ce s-a întâmplat cu ancheta? Raed Arafat a scăpat “basma curată “, ISU a primit mai mulţi bani (potrivit Digi24.ro), de la Guvernul Ponta, 3 trei şefi ISU Bucureşti-Ilfov au fost suspendaţi, doi inspector au fost reţinuţi, apoi trimişi sub control judiciar, iar... Raed Arafat este liber, nefiind deranjat de DNĂ, în “dosarul Colectiv “.

Septembrie 2016.

Procurorii de la Parchetul General au făcut bilanţul anchetei. Sunt două dosare penale pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă, ambele fiind construite în jurul morţii a 64 de oameni şi rănirii altor 112. Până acum, sute de persoane, 11 unităţi sanitare şi alte cinci instituţii s-au constituit parte civilă în proces. Tot astăzi, procurorii DNA au anunţat că pompierii care au închis ochii la neregulile din clubul bucureştean au fost trimişi în judecată. (sursă: http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/dosarul-colectiv-bilantul-anchetei-la-un-an-de-la-tragedie-601427).

Toată lumea arunca “pisica în curtea vecinului “

Deşi într-o ţară puternic dezvoltată (nu e cazul României), ancheta începea de la autorizarea clubului şi se extindea la vârf (primar, secretar de stat, procuratura, etc), după 2 ani, nimeni nu ştie nimic, aruncând “pisica în curtea vecinului “.

Autorităţile nu au schimbat nimic, în spitale nu exista personal, aparatura, medicamente, la Guvern proiectele sunt pe hârtie, dar uşor “cosmetizate “să dea bine la public, familiile victimelor aleargă prin tribunale, pentru a beneficia de daune morale şi materiale (din partea statului) şi doar câteva organizaţii non-guvernamentale, presa, părinţi, fraţi, prieteni ai victimelor şi alte câteva zeci de mii de romani îşi amintesc de aceea tragedie.

Minciuna şi indiferentă, a devenit ceva normal, la “vârf”.

Conform http://stirileprotv.ro/ştiri/sănătate/colectiv-o-lecc-ie-din-care-nu-am-invac-at-nimic-romania-poate-sa-ingrijeasca-azi-doar-11-mari-arc-i.html, România poate să îngrijească azi doar 11 mari arşi!

Atât... Într-o ţară membra NATO şi UE.

Ambulante SMURD şi nu prea...

Deşi SMURD a făcut eforturi pentru a reduce timpul de a interveni la un caz, multe din ambulante sunt stricate.

În luna iunie a acestui an, secretarul de stat din MAI, Raed Arafat şi Florian Bodog (Ministrul Sănătăţii) s-au certat ca la uşa cortului http://observator.tv/social/raed-arafat-si-ministrul-sanatatii-se-cearta-noi-asteptam-salvarea-211493.html), dacă în Capitala sunt probleme mari cu parcul auto al SMURD, nu vrem să ne gândim la ce se întâmpla în ţară şi întrebarea “De ce trăim ca în filmul “Moartea domnului Lăzărescu “?, este patetică.

Marşuri pentru victimele de la Colectiv.

Într-o ţară, în care toţi de la “vârful “ei tac, câteva mii de tineri din România, încearcă pe site-ul de socializare facebook, să readucă “spiritual Colectiv”, prin mitinguri şi marşuri, chiar şi acum la 2 ani, încercarea lor pare a “prinde”, zilele trecute au fost organizate marşuri de comemorare în diverse oraşe din România (Bucureşti, Cluj Napoca, Galaţi, Oradea, Cluj Napoca, etc).

Luni şi la Ploieşti.

La iniţiativa unor tineri ploieşteni, printre care şi cunoscutul Bogdan Madalin Ghiţă va avea loc, în fata Primăriei Ploieşti, în zonă “La ceas”, un eveniment de comemorare a victimelor de la Colectiv.

Începând cu ora 19.00, cei care doresc să participe sunt aşteptaţi cu lumânări, flori sau candele.

Detalii despre eveniment aici: https://www.facebook.com/events/134079447340899/?acontext=%7B%22ref%22%3A%2222%22%2C%22feed_story_type%22%3A%2222%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&pnref=story

Patru prahoveni, decedaţi la Colectiv.

În urma tragediei de acum 2 ani, patru prahoveni au pierdut lupta cu viaţa.

Aceştia sunt: Irina Oprită şi Radu Palada (Campina), Monica Tanasoiu (Ploieşti) şi Gabriel Matei (Iordăcheanu).

Irina Oprită avea vârsta de 24 de ani şi-a pierdut viaţa în toaleta clubului în urma unei intoxicări cu fum. Deceda intoxicată cu fum.

Karina, aşa cum o alintau prietenii a învăţat în Câmpina şi era angajată la o firmă de IT din Bucureşti.

Ploieşteanca Monica Tănăsoiu, urma să împlinească 35 de ani, a fost absolventa a Colegiului Naţional “Mihai Viteazul “Ploieşti, apoi facultatea în Bucureşti, şi era manager la agenţie de publicitate din Capitală.

A decedat în urma rănilor de pe trupul ei, mama să recunoscând-o după... cercei.

Matei Gabriel (42 de ani) absolvise Facultatea Politehnică în Bucureşti, locuia în Capitala cu Anda Epure (logodnica sa), cei doi decedând împreună. Urmau să se căsătorească...

Radu Palada (35 ani) a vrut să-şi serbeze ziua de naştere în clubul bucureştean, fiind de altfel şi fân al trupei Goodbye to Gravity.

A decedat într-un spital din Bucureşti, în urma rănilor grave şi a intoxicării cu fum.

2 ANI de durere, nu este pedepsit nimeni.

Din păcate, la 2 ANI de la tragicul incendiu din Colectiv, familiile şi prietenii celor dispăruţi, încă caută adevărul, caută explicaţii, în timp ce autorităţile dorm...

Probabil doar Divinitatea va face dreptate, într-o zi, fiindcă în România instituţiile statului şi politicienii nici frică de Dumnezeu, nu mai au...

P.S. Info Ploieşti City transmite pe acesta cale sincere condoleanţe şi regrete tuturor familiilor îndoliate şi Dumnezeu să-I aibă în pace pe cei 65 tinere, care au plecat într-o lume mai bună.

“Cine uita, nu merita “N.Iorga