Peste 90 amenzi acordate intr-o acţiune pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere
 
Marţi, 25 ianuarie a.c.,  în intervalul 15:00-18:00,  poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu poliţişti rutieri de la mai multe subunităţi teritoriale ale  Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, au desfăşurat o acţiune în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţ, precum şi pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Aceştia au acţionat pe raza localităţilor Măgurele, Podenii Noi, Podenii Vechi, Mehedinţa, Bălţeşti, Drajna de Jos, Măneciu Pământeni, Măneciu Ungureni, Ceraşu, Făget şi Ogretin, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, conduc autovehicule atunci când se află sub influenţa băuturilor alcoolice, folosesc telefonul mobil pe timpul conducerii, efectuează depăşiri neregulamentare precum şi a abaterilor săvârşite de pietoni şi biciclişti. 
 
Astfel, în numai trei ore, au fost controlate 216 autovehicule, au fost efectuate 50 de testări cu aparatul etilotest şi au fost aplicate 94 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe, respectiv 48 dintre acestea, fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. 
Valoarea sancţiunilor aplicate se ridică la peste 30.800 de lei.
Totodată, 3 conducători auto au rămas fără permis de conducere, pentru săvârşirea unor abateri precum conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, depăşire neregulamentară şi  depăşirea limitei legale de viteză.
Exemplificăm cazul unui prahovean, care se deplasa la volanul unui autoturism, pe DJ102D, în localitatea Drajna, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând în acest caz o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Totodată, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere, eliberându-i dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.
Pentru a ajunge de fiecare dată în siguranţă la destinaţie, recomandăm tuturor participanţilor la trafic să adopte o conduită preventivă pe drumurile publice şi să adapteze în permanenţă modul de deplasare la condiţiile de drum, trafic, vizibilitate şi condiţiile meteorologice.
 
Sursa:IJP  Prahova