MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate acordă finanţare de 400.000 de lei pentru 17 proiecte de terapie emoţională şi intervenţii psihosociale

 

MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate anunţă rezultatele concursului de proiecte din cadrul celei de-a XIII-a ediţii a Programului MOL pentru sănătatea copiilor desfăşurată anul trecut;

Vor fi finanţate 17 proiecte cu suma totală de 400.000 de lei, beneficiarii acestora fiind 678 de copii şi familiile lor;

În cadrul celor XIII ediţii ale Programului MOL pentru sănătatea copiilor au fost finanţate 246 de proiecte cu suma de 4,5 milioane de lei, peste 13.000 de copii şi adolescenţi fiind ajutaţi să îşi îmbunătăţească calitatea vieţii.

 MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate anunţă rezultatele concursului de proiecte din cadrul celei de-a XIII-a ediţii a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, derulat în 2021. Vor fi finanţate 17 proiecte de terapie emoţională, terapie prin artă şi intervenţii psihosociale în beneficiul a 678 de copii cu dizabilităţi, care suferă de boli cronice sau se află în curs de recuperare după afecţiuni grave. Pentru implementarea acestor proiecte finanţarea acordată este de 400.000 de lei.

În aceşti 13 ani, Programul MOL pentru sănătatea copiilor a devenit unul extrem de complex şi reuşeşte cu fiecare ediţie să aducă speranţă în vieţile unor copii şi familii care au nevoie de ajutor.

 MOL România a câştigat în toţi aceşti ani foarte mulţi prieteni şi tot atâtea exemple de curaj, rezilienţă şi supravieţuire, iar aici gândul se îndreaptă şi către ONG-urile care implementează cu mult profesionalism terapiile necesare. Rămânem fideli angajamentului asumat faţă de comunitate şi continuăm proiectele noastre de responsabilitate socială în domeniul sanitar, educaţie, sport şi mediu” a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

La această ediţie, lansată în septembrie 2021, s-au înscris 49 de organizaţii neguvernamentale care desfăşoară proiecte de terapie emoţională, terapie prin artă şi intervenţii psihosociale pentru copii şi tineri cu deficienţe, cu boli cronice sau aflaţi în curs de recuperare după afecţiuni grave. Organizaţiile înscrise, dintre care 37 au mai participat şi la ediţiile precedente ale Programului, provin din 18 judeţe. Proiectele selectate pentru finanţare vor fi implementate în perioada decembrie 2021 - august 2022.

Organizaţiile care au obţinut finanţare sunt din Bucureşti şi din judeţele Bacău, Bihor, Cluj, Covasna, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureş, Sălaj, Satu Mare, Sibiu. Metodele de implementare utilizate în activităţile terapeutice şi de intervenţii psihosociale vor fi prin artă (muzică, desen, pictură), terapie combinată, prin joc, terapie emoţională (jocuri de rol, psihodramă pentru copii, poveşti terapeutice), integrare senzorială, modelaj, joc cu nisip, terapie ocupaţională, terapie asistată de animale, terapie recreativă şi de aventură, potecă senzorială.

Organizaţiile neguvernamentale specializate în domeniu au parcurs anii 2020-2021 în condiţii complicate şi au dobândit experienţe deosebite. Unele au fost nevoite să-şi oprească sau să-şi reducă activitatea. Revenim la o perioadă de implementare cu o durată de nouă luni pentru proiectele finanţate în cadrul acestei ediţii, respectiv decembrie 2021 - august 2022, puţin mai lungă decât precedenta, în care am avut la dispoziţie doar şapte luni. În toamna acestui an ne-am propus să organizăm o sesiune publică, la care organizaţiile susţinute să poată prezenta rezultatele proiectelor implementate. Menţinem legătura cu toate organizaţiile din domeniu, inclusiv cu cele care au redus sau au întrerupt activităţile, oferind informaţii despre derularea proiectelor finanţate şi despre Programul MOL pentru sănătatea copiilor, invitând şi încurajând astfel pentru pregătirea şi înscrierea proiectelor pentru următoarea ediţie”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

Lista proiectelor finanţate poate fi accesată pe www.molromania.ro şi www.pentrucomunitate.ro.

 

Sursa:Comunicat  Fundaţia Pentru Comunitate