345.000 teste rapide vor fi distribuite  marţi in toate scolile  din Prahova
Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova anunţa că săptămâna viitoare vor fi distribuite către unităţile de învăţământ mai multe teste rapide pentru determinare antigen SARS-C0V2 din probă de salivă.
 
“Având în vedere evoluţia fenomenului COVID-19, precum şi faptul că o parte din echipamentele medicale, achiziţionate centralizat de I.G.S.U. a fost recepţionată, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova organizează şi coordonează preluarea, de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.), depozitarea la Şcoala Gimnazială ”I.A. Bassarabescu” municipiul Ploieşti, Aleea Strunga nr. 2, Ploieşti şi distribuirea unui număr de 345.000 de teste rapide pentru determinare antigen SARS-C0V2 din probă de salivă. Astfel, marţi, 25 ianuarie 2022, cele 345.000 teste rapide vor ajunge la toate unităţile şcolare din judeţ, pentru a fi distribuite, ulterior, către elevii, preşcolarii şi angajaţii din unităţile de învăţământ.
 
Modalitatea de administrare a fost stabilită, pentru fiecare unitate de învăţământ, de către Consiliul de Administraţie. În urma deciziei acestui organism, testele vor putea fi administrate fie la şcoală, fie acasă, de către părinţi”, au precizat reprezentanţii ISJ PH.