Vremea a făcut ravagii în Prahova. Intervenţii ale pompierilor
Meteorologii au emis cod roşu de viscol în Prahova vineri noapte, iar la altitudini de peste 1800 m rafalele de vânt au bătut cu peste 145-150 km / h. Probleme au fost, însă, şi în zonele mai joase, iar pompierii militari au anunţat mai multe evenimente la care au intervenit din cauza vremii nefavorabile.
Prima intervenţie a pompierilor a fost în Buşteni, cartier Poiana Ţapului, pentru degajarea unui copac, a anunţat ISU Prahova.
Intensificările vântului au generat probleme la reţeaua electrică, iar noaptea trecută 574 de locuinţe au rămas fără curent electric în zona Valea Doftanei, iar în Sinaia cinci.
Copaci au căzut din cauza vântului şi în Sinaia, pe drumul dintre Cabana Dichiu şi Cota 1000, dar şi la Cheia, DN 1A.
Pompierii au mai intervenit pentru degajarea unui cort pe structură metalică în satul Ghighiu din comuna Bărcăneşti, pentru degajarea unui panou publicitar în Blejoi, pentru degajarea unor elemente de construcţie din trei locuri din Ploieşti.
Totodată, în Ploieşti, un perete şi o parte din acoperişul unei case de pe strada Găgeni au căzut, iar pompierii au intervenit pentru degajare, două persoane fiind evacuate din locuinţă şi transportate la un centru de asistenţă socială.
 
 
Foto ilustrativ/adevarul.ro