Infracţiuni la regimul rutier in judetul Prahova
 
La data de 26 decembrie a.c., în jurul orei 19.00, poliţiştii Secţiei nr.11 de poliţie rurală Drajna, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe drumul comunal Cheia au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat de 34 de ani, din comuna Măneciu.
Întrucât conducătorul auto emana halena alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
 
Tot ieri, în jurul orei 19.10, poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier în municipiu au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe strada Ştefan cel Mare, agenţii din cadrul Poliţiei Locale din Ploieşti au oprit pentru control un autoturism care nu ar fi respectat semnificaţia indicatorului rutier Accesul Interzis.
Poliţiştii rutieri s-au deplasat la faţa locului iar în urma verificării în bazele de date au constatat faptul că, tânărul în vârstă de 18 ani, din comuna Tomşani care se afla la volanul autoturismului nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În acest sens, pe numele său a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ