În prag de Crăciun, Consiliul Judeţean Prahova le-a oferit cadouri copiilor din centrele de plasament
 
 
Apropierea Sărbătorii Crăciunului, una în care Moş Crăciun este aşteptat de toţi copiii, mai mulţi angajaţi ai Consiliului Judeţean (CJ) Prahova s-au transformat în „ajutoarele“ celui mai iubit personaj şi au mers la micuţii şi tinerii din centrele de plasament pentru a le oferi câte o surpriză. 
Aproape 300 de beneficiari instituţionalizaţi în structurile aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova au primit câte o sacoşă cu dulciuri şi băuturi răcoritoare pentru copii. Cadourile au fost asigurate în baza unei sponsorizări pe care CJ Prahova a obţinut-o, în acest scop, de la TYMBARK MASPEX SRL şi Rockwool Ploieşti. 
Darurile au fost distribuite la Complexul de Servicii Comunitare „Sfântul Andrei”  Ploieşti, Complexul de Servicii Comunitare „Rază de Soare” Băicoi, Complexul de Servicii Comunitare Sinaia (care funcţionează temporar la Breaza), Centrul de Tip Familial Secăria, Complexul de Servicii Comunitare „Sfânta Maria” Vălenii de Munte, Centrul de Tip Familial Izvoarele, Complexul de Servicii Comunitare „Sfânta Filofteia” Câmpina, Centrul Rezidenţial de Tip Familial Brebu şi Complexul de Servicii Comunitare „Cireşarii” Ploieşti. 
Chiar dacă sunt departe de familiile care nu i-au vrut sau care n-au posibilităţi 
să-i crească, copiii din aceste centre se bucură deja de atmosfera de Sărbătoare. Sub formă de joacă sau, pentru unii, sub formă de terapie, amenajarea camerelor, a spaţiilor comune de locuit a început cu mai multe zile înainte de Crăciun. Împreună cu personalul angajat al centrelor, au împodobit brazii, şi-au decorat încăperile, au realizat tot felul de ornamente, iar acum îl aşteaptă pe Moşu’... „acasă“! Pentru că aşa percep aceste locuri cei mai mulţi dintre cei instituţionalizaţi.   
Cu suferinţa vizibilă pe trupurile lor, fie din naştere, fie „căpătată“ de la cei care ar fi trebuit să-i ocrotească, aceşti copii simt şi au aceleaşi nevoi la fel ca toţi ceilalţi: să fie iubiţi, să fie ocrotiţi, să li se acorde atenţie, să fie îndrumaţi. 
 
Sursa: CJ Prahova