Acţiunile împotriva efectelor pandemiei Covid-19 continuă la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova
Miercuri, 15 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, împreună cu reprezentanţi ai celorlalte autorităţi cu atribuţii în domeniu, au continuat acţiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.
Cu ocazia activităţilor de control, au fost verificate 39 de societăţi comerciale cu privire la respectarea recomandărilor/interdicţiilor pe timpul stării de alertă şi 52 de mijloace de transport persoane, de pe raza întregului judeţ. 
În contextul acţiunilor din ultimele 24 de ore, poliţiştii prahoveni au aplicat 10 avertismente scrise în temeiul Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.
În cadrul acţiunilor au avut loc şi activităţi preventive de informare.
Intervenţiile vor continua în sistem integrat şi în perioada următoare, în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanţare socială, precum şi a prevenirii şi limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Acţiunile s-au desfăşurat în municipiul Ploieşti, în oraşele Buşteni, Băicoi, Mizil, Plopeni dar şi în comunele Ciorani şi Valea Călugărească.
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie individuală şi interdicţiile impuse în această perioadă dificilă pe care o parcurgem. 
Scopul poliţiştilor nu este acela de a sancţiona, ci acela de a aminti cetăţenilor necesitatea adoptării unui comportament responsabil.
 
Sursa:IJP Prahova