Poliţiştii rutieri la datorie pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă rutieră pe Drumul Naţional 1 B
Ieri, 11 decembrie a.c., în intervalele orare 10:00-13:00 şi 14:30-17:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru reducerea riscului de victimizare prin accidente pe DN1 B, pe raza comunelor Albeşti-Paleologu, Bucov, Valea Călugărească.
Acţiunea a vizat identificarea conducătorilor auto care nu respectă regulile cu privire la acordarea priorităţii de trecere pietonilor, dar şi identificarea pietonilor care nu respectă regula privind traversarea în mod corespunzător, şi nu numai. 
Astfel au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, dintre care, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru pietonii care nu au respectat regula privind traversarea corespunzătoare, dar şi una pentru conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
Recomandări ale poliţiştilor prahoveni pentru conducătorii auto, în sezonul rece: 
În condiţiile producerii unor fenomene ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere (lapoviţă, ninsoare sau vânt puternic), poliţiştii Serviciului Rutier Prahova recomandă, atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor: 
Manifestaţi prudenţă în trafic, circulaţi  cu viteză adaptată permanent condiţiilor meteo-rutiere şi  adoptaţi o manieră preventivă de condus. 
Echipaţi autovehiculul cu anvelope corespunzătoare anotimpului rece. Este obligatorie echiparea vehiculelor cu anvelope de iarnă când se circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. 
Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismelor de direcţie şi frânare şI folosiţi cu precădere frâna de motor. 
Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil umed, acoperit cu polei, zăpadă sau gheaţă). 
Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi, sau 50 km/h în afara acestora, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă. 
 
Conduceţi cu prudenţă, viaţa are prioritate!
 
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ/incisivdeprahova.ro