Educlick desemnează câştigătorii concursului „Şcoala Viitorului” şi premiază 10 şcoli din medii vulnerabile cu echipamente digitale recondiţionate

 

 

Oare cum va arăta şcoala peste 50 de ani? Dar peste 100 de ani? Cum putem noi sprijini şcoala viitorului? Am mers către 200 de şcoli cu care am colaborat în ultimul an prin proiectul „Dăm Click pe România” şi le-am rugat să ne spună cum văd elevii lor şcoala viitorului. Şi pentru că viitorul este acum, i-am rugat să o facă prin lucrările digitale, în care să dovedească cât de talentaţi şi creativi sunt.

Educlick, proiect al asociaţiei Ateliere Fără Frontiere, a lansat în luna noiembrie un concurs de artă digitală dedicat unităţilor şcolare care au primit în ultimul an calculatoare prin programul de donaţii sponsorizat de Kaufland România şi OMV Petrom.

Concursul „Şcoala Viitorului” a invitat aproape 15.000 de elevi să demonstreze prin lucrări realizate cu instrumente digitale cum îşi doresc să arate şcoala în care ei învaţă astăzi peste ani şi ani.

Premiul cel mare? O tablă interactivă şi un videoproiector care să aducă educaţia mai aproape de un viitor demn de imaginaţia elevilor!

Elevii din peste 70 de şcoli au răspuns provocării şi rezultatul a fost pe măsura aşteptărilor: au fost înscrise zeci de clipuri şi imagini cu nave spaţiale, copii care se teleportează la şcoală, profesori-roboţi, dar şi şcoli ale viitorului mult mai prietenoase cu mediul şi oamenii, bazate pe energie regenerabilă sau comunităţi complet incluzive.

Concursul „Şcoala viitoruluimi-a provocat imaginaţia. Am putut să ”zbor“ şi am lucrat cu sufletul la gură. Mi-a plăcut maxim. Premiul va fi cadoul meu de Crăciun pentru cercul de Informatică, acolo unde merg cu plăcere. Mulţumesc Ateliere fără Frontiere! - Bianca Dateş, clasa a VII-a, Clubul Copiilor Făgăraş, jud. Braşov.

18 voluntari din cadrul companiilor partenere din proiect au notat pe baza unei grile unice de evaluare toate lucrările eligibile înscrise într-un proces de jurizare ce s-a întins pe 5 zile. Lista celor mai talentate lucrări poate fi văzută pe site-ul educlick la. educlick.ro/concurs-scoala-viitorului

Pentru mine acest concurs a reprezentat o provocare, mi-am folosit cunoştinţele în acest joc pentru a-mi crea liceul în viitor. Mi-a plăcut foarte mult ideea acestui proiect pentru că mi-a dat motiv să-mi pun la încercare creativitatea. De asemenea, am apreciat faptul că am putut face proiectul pe Minecraft, ceea ce e destul de rar. - Vlad Theodor, clasa a XII-a, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Ploieşti, jud. Prahova.

educlick este un program de donaţii de calculatoare al asociaţiei Ateliere Fără Frontiere care a sprijinit peste 2.000 de şcoli cu mai bine de 23.000 de echipamente digitale.

Sursa:Comunicat Asociatia Ateliere Fara Frontier