MĂSURI DE ORDINE PUBLICĂ ALE POLIŢIŞTILOR LOCALI DIN PLOIEŞTI, ÎN CURSUL LUNII NOIEMBRIE 2021
În perioada 01 - 30 noiembrie 2021, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au acţionat în permanenţă pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor care încalcă normele legale de convieţuire socială şi de gospodărire a localităţii. În urma faptelor contravenţionale depistate, au fost întocmite 514 procese-verbale de constatare a contravenţiei, în valoare totală de 119.065 lei, fiind legitimate 1.715 persoane.
Astfel, s-au asigurat măsuri de ordine şi siguranţă publică pe raza municipiului; în zona unităţilor de învăţământ stabilite în responsabilitate prin Planul local de acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Ploieşti în anul şcolar 2021 - 2022; la centrul de vaccinare anti - COVID 19 din locaţia de pe strada Trei Ierarhi (C.N. Al. I. Cuza); în zona pieţei de la Halele Centrale, a Pieţei Nord, asigurându-se sprijin poliţiştilor locali din cadrul Serviciului Control Comercial pentru prevenirea şi combaterea comerţului stradal neautorizat.
Totodată, s-au efectuat verificări în cazul sesizărilor primite din partea cetăţenilor, înregistrate prin dispecerat şi registratura electronică sau în mod direct în timpul activităţilor de patrulare. Au fost monitorizate principalele zone frecventate de persoanele care apelează la mila publicului, pentru prevenirea, combaterea şi sancţionarea fenomenului cerşetoriei, respectiv intersecţia Mc Donald's Nord, sens giratoriu Catedrala Sf. Ioan Botezătorul, sens giratoriu Caraiman, intersecţia Kaufland Vest şi strada Gheorghe Lazăr.
Poliţiştii locali au monitorizat locurile de joacă recent reabilitate de municipalitate, ce sunt situate pe străzile Gh. Gr. Cantacuzino, Cameliei, Andrei Mureşanu, Trotuş, Gh. Doja şi Triumfului; au acordat sprijin lucrătorilor firmei care execută marcaje rutiere pe domeniul public; au îndeplinit procedura de citare a persoanelor cu domiciliul pe raza municipiului, conform solicitărilor instanţelor de judecată.
De asemenea, au fost desfăşurate acţiuni pentru punerea în aplicare a Legii nr. 55/2020 (r.m.c.) - privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID - 19, pe raza municipiului Ploieşti, în special în zonele aglomerate: parcuri, pieţe, staţii, terminale şi mijloace de transport în comun aparţinând TCE.
Prin acţiunile întreprinse, Poliţia Locală Ploieşti îşi doreşte să creeze un climat de siguranţă, ordine şi confort pentru ploieşteni.
Vă stăm permanent la dispoziţie prin Dispeceratul instituţiei, la numerele de telefon 0244/954 şi 0244/513255, precum şi prin intermediul adresei de e-mail : office@polocploiesti.ro.
 
Sursă:Comunicat Poliţia Locală Ploieşti
 
Foto ilustrativ