MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate lansează cea de-a şaptea ediţie a programului Permis pentru viitor, destinat tinerilor din medii defavorizate

Programul oferă sprijin financiar tinerilor din medii defavorizate pentru acoperirea costurilor şcolii de şoferi;

Cei interesaţi pot depune solicitări de finanţare până la data de 21 ianuarie 2022.

 Tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiţie sau poate fi un avantaj în obţinerea unui loc de muncă sau în menţinerea şi extinderea atribuţiilor de serviciu existente, pot obţine finanţare pentru acoperirea costurilor şcolii de şoferi. Finanţarea se oferă prin programul Permis pentru viitor, ajuns la cea de-a şaptea ediţie, organizat pe bază de concurs de proiecte de către Fundaţia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de MOL România. Tinerii interesaţi sunt invitaţi să depună proiectele pentru finanţare până la data de 21 ianuarie 2022.

 Persoanele eligibile pentru finanţare sunt tinerii cu vârsta între 18 şi 25 de ani, care doresc să obţină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze şi tramvaie.

Accesul pe piaţa muncii poate fi un proces anevoios pentru tinerii lipsiţi de posibilităţi materiale, însă prin intermediul programului Permis pentru viitor aceştia pot obţine banii necesari pentru a-şi asigura o calificare de bază, care să îi ajute să facă primii paşi într-o viitoare carieră. Aşa cum am spus în repetate ocazii, MOL România este un partener dedicat al comunităţii şi vom rămâne prezenţi acolo unde este nevoie de noi”, a declarat Camelia ENE, CEO &Country Chairman MOL România.

Evenimentul online de lansare i-a avut ca invitaţi pe şapte dintre beneficiarii programului, tineri care au obţinut sprijin financiar la ediţiile anterioare. Aceştia şi-au împărtăşit experienţa şi au răspuns întrebărilor referitoare la condiţiile de acces în program, impactul acestui sprijin şi criteriile de eligibilitate.

Am reuşit să trec cu succes proba practică abia la a doua încercare. După o primă încercare nereuşită, m-am mobilizat şi am învăţat mai bine având sprijinul instructorului. Recomand cu încredere acest program tuturor tinerilor care au resurse financiare limitate, asemenea mie”, a declarat Nyiri Alexandra, beneficiară a ediţiei din 2020.

De la începutul acestui program, 116 tineri au finalizat cu succes cursurile: 96 au obţinut permis de categoria B, 17 categoria C şi un atestat, o tânără are carnet categoria B pentru automobil adaptat, un tânăr a luat examenul pentru categoria B96 (care permite suma MMA autoturism + rulotă/remorcă până la limita de 4.250 kg), şi un tânăr are permis pentru tractoare agricole. Alţi 33 de beneficiari continuă studiile sau sunt programaţi pentru examen.

Experienţa celor şase ediţii anterioare ale programului Permis pentru viitor ne arată importanţa mentorilor care ajută tinerii pe parcursul studiilor la şcoala de şoferi. De asemenea, am constatat că cei care depun proiecte cu susţinerea unor ONG-uri, în mare parte reuşesc să finalizeze cu succes studiile şi examenele. În jurizarea proiectelor, o adeverinţă din partea unui angajator care oferă un loc de muncă în cazul în care solicitantul va deţine permis de conducere, constituie un real avantaj. Pe parcursul celor două luni de înscriere care se desfăşoară atât online, cât şi prin poştă, în funcţie de opţiunea solicitanţilor, oferim consiliere permanentă pentru toţi cei interesaţi”, a precizat András Imre, Director Executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

Formularul de înscriere şi alte detalii se găsesc pe site-urile www.pentrucomunitate.ro şi www.molromania.ro

Sursa:Comunicat Fundatia Pentru Comunitate