Asociaţia Zi de Bine alături de Organizaţia Umanitară CONCORDIA au amenajat ClaseDePoveste pentru copiii proveniţi din medii vulnerabile

Asociaţia Zi de Bine alături de Organizaţia Umanitară CONCORDIA au reuşit în luna noiembrie să amenajeze noi spaţii în cadrul Şcolii Primare CONCORDIA din Ploieşti, de care vor beneficia copii proveniţi din medii vulnerabile: o clasă primitoare pentru elevii care încep şcoala în clasa pregătitoare şi o clasă multi-funcţională pentru diverse activităţi. Clasa pregătitoare a fost gândită ca un spaţiu prietenos care să facă mai uşoară tranziţia copiilor de la grădiniţă la şcoală, facilitând comunicarea şi oferind confort emoţional. Clasa multi-funcţională este spaţiul în care de azi copiii, profesorii şi părinţii se vor exprima deschis şi îşi vor da frâu liber imaginaţiei în timpul atelierelor de creativitate, orelor de muzică şi teatru, sesiunilor de consiliere individuală sau atelierelor de învăţare pe diverse teme de dezvoltare personală. Un spaţiu creat în mod special pentru a fi împreună, în acelasşi timp adaptat nevoilor fiecăruia.

Un studiu* publicat de Fundaţia Friedrich Ebert România (FES) arată că 38% dintre copiii care provin din gospodării care declară că nu au suficienţi bani pentru facturile de bază (electricitate, căldură) şi mâncare au media şcolară de 5-6 şi doar 7% din copiii care provin din astfel de familii sărace au media notelor de 9-10. Şcoala Primară CONCORDIA fost construită special pentru aceşti de copii, plecând de la credinţa că fiecare copil are dreptul la educaţie de calitate, indiferent de mediul din care provine. – „Cele două Clase de Poveste pe care le-am amenajat în această lună înseamnă nu doar un spaţiu prietenos, în care să-ţi placă să vii în fiecare zi ci şi o şansă în plus ca fiecare copil să progreseze în ritmul lui şi mai ales, într-un cadru în care emoţiile sale să fie înţelese şi acceptate, să aibă libertatea să se exprime, să viseze şi să construiască un viitor mai luminos”, au declarat Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei Zi de BINE.

În cadrul proiectului urmează în perioada imediat următoare să se doteze cele două spaţii interioare cu materiale specifice pentru organizarea atelierelor de artă şi muzică (şevalete, instrumente muzicale, panouri de expus lucrarile, etc). În acelaşi timp, grădina pedagogică deja existentă în campus va fi completată cu băncuţe multi-funcţionale pentru desfăşurarea orelor în aer liber şi cu alte ustensile pentru grădinărit, astfel încât chiar şi copiii care locuiesc în oraş să se bucure de beneficiile lucrului cu plantele. „Este o muncă extraordinară atunci când construieşti o şcoală şi nu poţi decât să fii recunoscător celor care înţeleg faptul că şi copiii dezavantajaţi au dreptul la o educaţie de calitate, departe de realitatea lor grea de zi cu zi. Asociaţia Zi de Bine a înţeles în continuare nevoia noastră de sprijin, anume să adaptăm două spaţii la necesităţile reale ale copiilor, astfel încât ei să se simtă în siguranţă şi învăţarea să fie distractivă. Mulţumesc din suflet pentru sprijinul acordat şi lucrurile frumoase pe care le-am construit împreună.” Declara Diana Certan, Director Executiv Comunicare şi Fundraising CONCORDIA

Implementarea proiectului a fost posibilă în urma campaniei de strângere de fonduri desfăşurată pe perioada lunii noiebrie de către Asociaţia Zi de Bine şi cu implicarea partenerilor strategici ai organizaţiei: Lidl România, Grupul EON România şi UniCredit Bank.

Cei care doresc să susţină proiectele realizate de Asociaţia Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau îşi pot dona ziua de naştere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza .