Activităţi de prevenire desfăşurate de poliţiştii prahoveni printre copiii unui alt liceu din judeţ
*Pentru reducerea riscului de implicare în evenimente antisociale sau rutiere,  poliţiştii Serviciului Rutier, Compartimentului de Analiză şi  Prevenire a Criminalităţii şi Biroului Siguranţă Şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au desfăşurat o activitate de prevenire într-un alt liceu prahovean.*
 
Astfel, joi 25 noiembrie a.c., poliţiştii au organizat o întâlnire interactivă cu elevii Liceului Tehnologic Filipeştii de Pădure.
 
Unul dintre scopurile activităţii a fost formarea unui comportament rutier responsabil pe baza informării elevilor privind regulile de circulaţie pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere în rândul elevilor.
 
Cei mici au fost învăţaţi de poliţişti să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (curtea şcolii, parcuri, terenuri de sport). Totodată, le-a fost explicat cum trebuie să se deplaseze, respective doar pe trotuar, iar pe drumurile unde nu există trotuare, să circule întotdeauna pe partea stânga, cât mai aproape de marginea drumului.   
 
De asemenea, un alt subiect abordat de poliţişti a fost siguranţa adolescenţilor în mediul on-line. Atunci când vorbim de utilizarea Internetului de către copii şi tineri o parte dintre riscurile la care sunt expuşi se referă la: hărţuire şi ameninţare, furt de date personale, expunere la materiale ilegale sau cu conţinut „dăunător”,  pornografie sau ademenire a minorilor către diverse comportamente antisociale.
Încrederea se poate dezvolta rapid în mediul online, sub masca anonimatului pe care Internetul îl oferă.
 
Agresorii on-line caută copiii prin intermediul internetului şi dezvoltă cu aceştia relaţii on-line, formând apropierea de victimă prin atenţie sporită, bunătate, schimburi de preferinţe muzicale, cunoaşterea hobby-urilor copilului, empatizarea cu eventuale probleme ale acestuia.
 
Recomandarea poliţiştilor pentru părinţii tinerilor şi adolescenţilor este să acorde o atenţie sporită activităţilor desfăşurate de propriul copil în mediul on-line, pentru a nu deveni o victima a acestor fapte. 
 
Prin astfel de activităţi, se doreşte conştientizarea necesităţii formării încă de la o vârstă fragedă a unui comportament responsabil, pentru a devein cetăţeni responsabili
 
Sursa:IJP Prahova.