DGASPC Prahova, proiect cu ocazia  Zilei  Internationale  pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor

Comunicat DGASPC Prahova:

      Evenimentul este unul deosebit de important, în contextul în care fenomenul este tot mai des întâlnit în rândul acestui segment de populaţie şi este o încălcare gravă a drepturilor omului. Această zi atenţionează asupra acţiunilor pe care autorităţile şi fiecare cetăţean în parte trebuie să le întreprindă pentru a stopa violenţele şi agresiunile comise împotriva femeilor.

Cu această ocazie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova informează opinia publică despre faptul că instituţia implementează în calitate de partener local al Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, proiectul „VENUS – Împreună pentru o viaţă în siguranţă!”.

În scopul prevenirii şi intervenţiei în situaţii de abuz, în acord cu obiectivul general al proiectului, în structura D.G.A.S.P.C. Prahova funcţionează un serviciu social de tip Locuinţă Protejată, un Cabinet de Consiliere Vocaţională şi Grup de Suport pentru victimele violenţei domestice.

Prin intermediul serviciilor dezvoltate în cadrul proiectului, victimele violenţei domestice beneficiază de găzduire, informare, consiliere şi sprijin în vederea adaptării la o viaţă independentă activă, dar şi de oportunităţi de orientare şi integrare/reintegrare profesională toate acestea având ca scop asigurarea securităţii personale şi a independenţei financiare şi economice.

Persoanele interesate pot să apeleze nr. de tel.: 0731336870 - Responsabil Servicii Sociale proiect VENUS – Monica Oprea. De asemenea, pot să consulte pentru informaţii suplimentare site-ul DGASPC PH www.copilprahova.ro - secţiunea Proiecte.

Foto ilustrativ