Acţiuni pentru menţinerea curăţeniei pe domeniul public

În cursul zilei de luni, 16.10.2017, poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului şi Serviciului Ordine Publică au desfăşurat în Cartierul Bereasca o acţiune privind salubrizarea municipiului, cu verificarea stării de curăţenie a domeniului public.

În urma monitorizărilor şi controalelor întreprinse, la intersecţia străzilor Crâşmăriţelor, Cuptoarelor şi Lucernei, pe un teren neîngrădit, au fost depistate aproximativ 500 kg deşeuri din sticlă şi peste 850 kg deşeuri din plastic.  Materialele reciclabile proveneau din sistemul de precolectare selectivă amplasat în municipiul Ploieşti, fiind strânse în mod ilegal de persoane neautorizate, în vederea valorificării.

La faţa locului a fost solicitată prezenţa lucrătorilor operatorului de salubritate, pentru ridicarea deşeurilor reciclabile şi igienizarea zonei.

          Astfel de acţiuni ale Poliţiei Locale Ploieşti au caracter permanent, toate cartierele oraşului fiind monitorizate în vederea depistării persoanelor care abandonează deşeurile menajere pe domeniul public, în alte locuri decât cele special amenajate ori nu menţin curăţenia platformelor gospodăreşti.