ACŢIUNE A SERVICIULUI RUTIER PRAHOVA.15 noiembrie 2021
Azi 15 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au organizat şi desfăşurat o acţiune pe DN1-E60, respectiv pe DN 1B-E577, pe raza localităţilor Nistoreşti şi Bucov atât pe linia combaterii vitezei excesive cât şi pe linia verificării modului în care măsurile legale în contex covid se respectă în mijloacele de transport public în comun şi nu numai. 
În acest context, s-a acţionat pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul  SARS-CoV-2, fiind controlate 11 mijloace de transport public în comun, unde li s-a recomandat cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie. 
Pentru neregulile constatate a fost aplicată o sancţiune contravenţională. 
De asemenea, s-a acţionat pentru verificarea respectării limitei legale de viteză, ocazie cu care au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute totodată un permis de conducere şi un certificat de înmatriculare. 
Exemplu:
 În timp ce acţionau pe Dn 1B pe raza localităţii Bucuov, un autoturism condus de o tânără în vârstă de 19 ani a fost înregistrat de aparatul Radar TruCam circulând cu viteza de 101 km/h. Faţă de conducătoarea auototurismului a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, iar ca măsura complementară i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.   
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie individuală şi interdicţiile impuse în această perioadă dificilă pe care o parcurgem!
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ/observatorulph.ro