Poliţiştii prahoveni au dat 65 de sancţiuni contravenţionale într-o altă acţiune privind situaţia de alertă
Pe tot parcursul zilei de sâmbătă, 13 noiembrie a.c., poliţiştii prahoveni au acţionat în colaborare cu celelalte structuri, în sistem integrat, privind verificarea respectării normelor legale impuse în contextul pandemic actual.
În total au fost desfăşurate 16 acţiuni în municipiile Ploieşti şi Câmpina, în oraşele Azuga, Buşteni, Sinaia, Băicoi, Boldeşti Scăieni, Vălenii de Munte, Urlaţi, Mizil cât şi în comunele Ciorani, Cărbuneşti, Bălţeşti, Gura Vitioarei, Teişani şi Predeal Sărari.
În urma activităţilor au fost verificate 116 societăţi comerciale, 97 de restaurante / terase şi peste 70 de mijloace de transport încomun.
Pentru neregulile constatate, în context covid, au fost aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12.800 de lei.
63 de sancţiuni fiind aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie.
Amintim faptul că, portul măştii de protecţie în mod corect, astfel încât să acopere nasul şi gură, este obligatoriu în toate spaţiile închise şi deschise, precum şi la locul de muncă şi în mijloacele de transport în comun.
Recomandăm tuturor cetăţenilor să poarte masca de protecţie, să păstreze distanţarea fizică, să respecte măsurile impuse cu privire la carantină / izolare şi interdicţiile privind deplasarea / libera circulaţie.
 
Sursă: IJP Prahova