Sa o ajutam pe  Ariana. Ariana are 3 ani şi este diagnosticată cu Anemie Blackfan Diamond
Ariana Porceanu, este o fetiţă cuminte şi o luptătoare.
Este născută în comuna prahoveană Măgurele, are 3 ani şi o poveste tristă...
De la vârsta de 3 luni, medicul pediatru a observat o paloare neobişnuită şi a recomandat părinţilor să îi facă urgent o hemogramă.
 În urma rezultatului (hemoglobină 4), în aceeaşi zi părinţii au ajuns cu Ariana la Spitalul” Marie Curie” Bucureşti.
Acolo au stat internaţi o săptămână, timp în care i s-au făcut numeroase analize şi investigaţii, diagnosticul pus fiind Anemie Blackfan Diamond (DBA).
 
Povestea micuţei spusă de mama sa...
” La un control de rutină la vârsta de 3 luni, medicul pediatru a observat o paloare neobişnuită şi ne-a recomandat să îi facem urgent o hemogramă.
 În urma rezultatului (hemoglobină 4), ne-a trimis în aceeaşi zi la” Marie Curie”.
Acolo am stat internaţi o săptămână, timp în care i s-au făcut numeroase analize şi investigaţii, diagnosticul pus fiind Anemie Blackfan Diamond (DBA).
De acolo ne-am transferat la Institutul Clinic Fundeni, unde am făcut şi analiza genetică, pentru a avea confirmarea 100% a bolii.
Analiza a arătat o mutaţie pe gena RPS19, confirmând astfel diagnosticul.
Ni s-au prescris steroizi, dar la 6 luni, văzând că Ariana nu mai crescuse deloc în lungime, am luat hotărârea să mergem cu ea în Germania, la Spitalul Universitar din Freiburg, care este centru european pe DBA.
Acolo ne-au confirmat diagnosticul pus în RO, dar au schimbat modul de abordare în privinţa tratentului: renunţarea la steroizi şi trecerea pe transfuzii regulate de sânge.
 De atunci, Ariana face transfuzii de sânge lunar, la Fundeni.
Din păcate acum, după aproape 3 ani de transfuzii, Ariana este foarte încărcată cu fier şi a început terapia de chelare cu injecţii subcutanate cu care stă 8 ore, 5 nopţi pe săptămână.
Singurul tratament care ar putea rezolva problema Arianei este un transplant de măduvă osoasă.
Anul trecut am început să strângem bani pentru această procedură, costă între 150.000 şi 250.000 de euro, în funcţie de complicaţii (transplantul în sine durează 2 săptămâni, dar trei luni durează spitalizarea şi aproximativ 2 ani durează recuperarea, (în tot acest timp Ariana trebuie să locuiască în preajma spitalului).
 Bine-nţeles, există şi problema donatorului (trebuie să existe compatibilitate 100%).”
 
Pentru a o sprijinii pe Ariana şi alţi copii cu acest diagnostic, a luat fiinţă şi o asociaţie, aceasta numindu-se Anemia Blackfan Diamond România.
 
Cei care doresc să o ajute pe Ariana pot trimite mesaj aici: , pot suna la numărul de telefon: 0724 542 366 sau pot dona în contul bancar (vezi foto).
 
P.S.: Ce este DBA?
Anemia Blackfan Diamond (DBA) este o boală rară în care măduva osoasă nu produce suficiente celule roşii. Sângele nostru este format din patru componente: celule roşii, celule albe, trombocite şi plasmă. 
Măduva osoasă este fabrica în care se produc aceste celule. Celulele roşii poartă oxigenul în tot corpul, ele fiind motivul pentru care sângele este roşu.
Celulele roşii sunt necesare vieţii, deoarece fără oxigen nu putem trăi.
De aceea, persoanele care suferă de DBA au nevoie de transfuzii regulate de sânge pentru a supravieţui.