“Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noştri”, campanie de conştientizare a traficului de persoane

Asociaţia eLiberare, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială Bucureşti, derulează în perioada 15 octombrie 2021 – 15 martie 2022 campania de conştientizare a traficului de persoane “Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noştri”.

Campania beneficiază de sprijinul Societăţii de Transport Bucureşti S.A. şi al Companiei Metrorex şi urmăreşte informarea publicului larg cu privire la fenomenul traficului de persoane, indicatorii de recunoaştere a unui posibil caz de trafic şi modul de notificare a acestuia către autorităţile competente.

Spoturile conţinând indicatorii de detectare a unui posibil caz de trafic în vederea exploatării sexuale, prin muncă sau prin cerşetorie vor fi difuzate pe ecranele amplasate în staţiile de metrou, iar în mijloacele de transport în comun de suprafaţă mesajul anti-trafic va fi transmis prin intermediul afişelor.

Spotul campaniei va fi difuzat în mass-media şi social-media, materialele video către şcoli iar pliantele şi afişele către: unităţi de învăţământ, parteneri, instituţii publice, spitale, cabinete medicale etc..

Campania face parte din proiectul Proactiv - Detectarea şi notificarea cazurilor de trafic de persoane în comunitate. În cadrul acestuia, pe lângă campanie, au mai fost prevăzute:

  • operaţionalizarea unui Centru de informare şi asistenţă în detectarea şi notificarea de cazuri de victime ale traficului de persoane, gestionat de eLiberare;

  • organizarea unor sesiuni de instruire pentru poliţişti, magistraţi, procurori, asistenţi sociali şi personal medical.

 

Informaţii de background:

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional. 

Informaţii suplimentare:

ANITP

Facebook: @ANITPCentral

Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,

Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro

eLiberare

Facebook: @eLiberare

Website: eliberare.com

E-mail: loredana@eliberare.com

Sursa:Comunicat ANITP Romania/ ANITP CR Ploiesti