MOL România continuă Programul pentru sănătatea copiilor şi alocă 400.000 de lei pentru proiecte de terapie emoţională şi intervenţii psihosociale

 

MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate anunţă începerea înscrierilor pentru ediţia a 13-a a Programului MOL pentru sănătatea copiilor;

Suma alocată sponsorizării proiectelor pentru 2021 este în valoare de 400.000 de lei;

În cadrul celor 12 ediţii anterioare ale programului, au fost finanţate 227 proiecte cu peste 4.042.000 lei;

Până în prezent, prin intermediul programului, aproximativ 13.000 de copii cu boli cronice sau cu nevoi speciale au beneficiat de diferite forme de terapie.

24 septembrie 2021, Cluj – MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate dau startul înscrierilor pentru concursul de proiecte din cadrul celei de-a 13-a ediţii a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, destinat organizaţiilor non-guvernamentale care derulează proiecte de terapie emoţională şi intervenţii psihosociale pentru copiii cu nevoi speciale sau cu boli cronice.

Fondul alocat acestei ediţii este de 400.000 de lei, iar finanţarea maximă care poate fi obţinută de către un ONG este de 25.000 de lei. Înscrierea aplicaţiilor se poate face până la data de 24 octombrie, inclusiv.

Organizaţiile finanţate prin intermediul Programului MOL pentru sănătatea copiilor ne-au câştigat admiraţia prin profesionalismul dovedit în noul context generat de pandemie. Am apreciat în mod special creativitatea de care au dat dovadă pentru a reuşi să pună în aplicare terapiile atât de necesare copiilor, ţinând cont de restricţiile impuse şi noile norme de distanţare socială. Suntem extrem de mândri şi bucuroşi să putem continua acest proiect care are o încărcătură emoţională uriaşă şi este catalizatorul unei energii pozitive, care ne face să privim cu speranţă spre viitor”, a declarat Camelia ENE, CEO & Country Chairman MOL România.

Desfăşurat on-line, evenimentul de lansare al ediţiei 2021 a reunit reprezentanţii celor 18 ONG-uri care au beneficiat de finanţare la ediţia precedentă. Aceştia au prezentat rezultatele proiectelor derulate în perioada februarie-august 2021, prin intermediul cărora au oferit terapie şi tratament unui număr de 773 de copii cu nevoie speciale. De asemenea, în cadrul evenimentului au fost prezente şi organizaţiile care au fost nevoite să reprogrameze derularea proiectelor finanţate în anul 2019. Totodată, au fost prezentate proiectele care au inclus activităţi de terapie prin artă (muzică, desen, pictură), terapie prin joc, terapii emoţionale (marionete, jocuri de rol, psihodramă pentru copii, poveşti terapeutice), integrarea senzorială, terapie ocupaţională şi terapii asistate de animale.

Premiul MOL pentru sănătatea copiilor 2020 a fost acordat Asociaţiei VAR din Bucureşti, pentru proiectul intitulat Amprenta sunetului. Acest proiect a avut ca scop valorificarea realităţilor comunităţii preadolescenţilor şi adolescenţilor hipoacuzici, purtători de implant cohlear, prin intermediul atelierelor on-line bazate pe tehnici de terapie prin joc, dramaterapie, arte vizuale – film, fotografie şi tehnologie. Proiectul, pentru care Asociaţia a reuşit să producă şi un film unic despre realităţile cu care se confruntă tinerii hipoacuzici, a fost răsplătit cu acest premiu, care le oferă finanţare maximă în valoare de 25.000 de lei, fără a se înscrie în concursul de proiecte de anul acesta, în plus, un reprezentat va deveni membru in juriul Programului.

Fundaţia Pentru Comunitate asigură o informare permanentă despre Programul MOL pentru sănătatea copiilor.

Evenimentul de lansare de anul acesta s-a transformat într-o veritabilă conferinţă de specialitate, în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele proiectelor implementate cu succes la ediţiile anterioare, devenind o sursă extrem de valoroasă de informare. Înscrierile pentru noul concurs de proiecte au început şi se pot face on-line, pe site-ul Fundaţiei www.pentrucomunitate.ro”, a declarat András Imre, Director Executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

Prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor, organizaţiile non-guvernamentale pot beneficia de o sumă de maximum 25.000 lei sub formă de pre-finanţare pentru un proiect care urmează să fie implementat în perioada decembrie 2021 - august 2022. Termenul limită pentru înscrierea on-line a cererilor de finanţare este 24 octombrie 2021, iar suma totală alocată sponsorizărilor este de 400.000 lei. De la lansare şi până în prezent, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost alocate fonduri în valoare de 4.042.000 lei pentru derularea a 227 de proiecte de terapie prin artă şi terapie emoţională, incluzând peste 12.800 de beneficiari în activităţile lor, prin intermediul ONG-urilor.

În cadrul evenimentului au fost prezentate şi rezultatele ediţiei a V-a a Cupei MOL pentru sănătatea copiilor, eveniment organizat de către Asociaţia Hip -Tep din Aiud. Acesta este primul şi unicul concurs naţional de călărie terapeutică, având un rol important în reintegrarea copiilor cu nevoi speciale.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundaţia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de compania MOL România. Anunţul programului precum şi formularul de înscriere pot fi accesate pe site-ul www.pentrucomunitate.ro

Sursa:Comunicat Fundaţia Pentru Comunitate