Tragedie pentru ploieşteanul crescut în plasament şi ajuns masterand la Psihologie. Casa in care locuia cu bunica a  ars din temelii
Sebastian Moisescu, ploieşteanul crescut în plasament şi ajuns masterand la Psihologie. Casa bătrânească în care locuia cu bunica lui a fost mistuită de flăcări.
Un incendiu produs în urmă cu o săptămână le-a mistuit modesta locuinţă din Ploieşti. Bunica şi nepotul au rămas, de atunci, fără un acoperiş deasupra capului. Stau pe la prieteni, îngroziţi de ce le va aduce ziua de mâine.
Ineditul acestei poveşti este dat de faptul că Sebastian, tânărul de 23 de ani, este copilul dat în plasament încă de la vârsta de 9 ani. Acum, băiatul, susţinut financiar tot de stat, a ajuns să fie masterand în cadrul Universităţii Transilvania din Braşov. Vrea să devină psihoterapeut şi să ajute, la rândul lui, alte suflete chinuite.
Sebastian Moisescu locuia cu bunica sa în vârstă de 76 de ani într-o căsuţă bătrânească din zona Sălii Sporturilor. Bătrâna a decis să îl ia la ea, sub formă de plasament, pentru ca viaţa lui să aibă, cât de cât, un parcurs normal. DGASPC Prahova a fost acord cu această formă de protecţie, aşa că cei doi, bunică şi nepot, s-au avut şi se au doar unul pe altul.
Un scurtcircuit electric le-a mistuit mica gospodărie
 
Săptămâna trecută, însă, viaţa le-a fost dată peste cap.
Din cauza unui scurtcircuit electric, locuinţa le-a fost mistuită de flăcări.
Bunica Maria era singură în casă la momentul producerii incendiului şi numai Dumnezeu a făcut ca ea să poată ieşi nevătămată, „printre flăcări”, aşa cum povesteşte nepotul.
Una dintre camere a fost complet distrusă, iar celelalte două au fost şi ele grav afectate.
Se încălzeau cu ajutorul unei sobe, însă cei de la Distrigaz le-au spus că e nevoie de montarea unei centrale termice. Mii de lei pe care cei doi ploieşteni, nepot şi bunică, nu îi au.
A ars şi contorul electric, iar instalaţia şi branşarea trebuie făcute de la zero.
Costurile, din spusele tânărului masterand, depăşesc 5000 de lei, bani la care cei doi nici nu visează.
Bunica are o pensie de urmaş, iar Sebastian pensie de plasament (600 de lei) şi un job part-time de unde mai câştigă undeva la 1500 de lei.