DĂRuieşte rechizite copiilor din mediile defavorizate
 
Ne pregătim de un nou an şcolar dar, din păcate, nu toţi copiii au şansa unui început de şcoală cu rechizite noi sau un ghiozdan nou.
De aceea, Winmarkt Ploieşti împreună cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova au dat startul unei campanii de colectare de rechizite pentru copiii din mediile defavorizate, aflaţi în centre de plasement. 
În cadrul campaniei ‘’DĂRuieşte Rechizite!’’, ce se desfăşoară în perioada 20 august – 10 septembrie, oamenii pot dona rechizite noi în urna special amenajată de la parterul centrului comercial Winmarkt Ploieşti. 
Mai mult, Winmarkt va dubla cantitatea rechizitelor colectate şi le va dărui apoi  copiilor fără posibilităţi financiare.   
Cifrele privind abandonul şcolar plasează Romania pe locul trei în Uniunea Europeană, conform celor mai recente date Eurostat, cu peste 15% din copii care pleacă din sistemul de învăţământ. 
Pentru a sprijini atât educaţia cât şi copiii să meargă la şcoală, oamenii pot aduce orice materiale şcolare noi: de la creioane, cariori, penare, caiete, ghiozdane, blocuri de desen, acuarele, pensule, lipici, ascuţitori, foarfece, cretă albă sau colorată, plastilină şi altele.  Orice mic ajutor oferă copiilor multă bucurie şi şanse egale de a continua educaţia. 
La finalul campaniei, rechizitele vor fi suplimentate şi dublate pentru a oferi pachete complete copiilor. Se vor selecta mai multe centre de plasement din Prahova, ce se află în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia  Copilului Prahova, în funcţie de cantitatea de rechizite şcolare colectate. Invitaţia de donare rechizite se adresează tuturor persoanelor dornice să ofere o şansă la educaţie şi la o viaţă mai bună unor copii mai puţin norocoşi. 
Sursa:Comunicat Winmarkt Ploiesti