Asociaţia de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic România Filiala Prahova  anunţă împlinirea a 30 de ani de existenţă şi muncă în slujba comunităţii
 
Asociaţia de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic România Filiala Prahova, cea mai longevivă organizaţie neguvernamentală, non-profit, din Ploieşti, anunţă împlinirea a 30 de ani de existenţă şi muncă în slujba comunităţii, o rodnică perioadă de activitate în beneficiul copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi şi familiilor acestora.
În ultimii 30 de ani, ASCHFR–Filiala Prahova s-a implicat activ în domenii precum sănătate, educaţie, reducerea violenţei şi apărarea drepturilor copilului şi tânărului cu dizabilităţi şi a derulat, alături de partenerii săi, numeroase campanii şi programe.
ASCHFR –Filiala Prahova celebrează 30 de ani de schimbare pozitivă  în societate, 30 de ani de eforturi umane şi materiale orientate spre îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor şi tinerilor cu deficienţe fizice precum şi a familiilor care îi au în îngrijire.
30 de ani de când un grup de părinţi care nu şi-au abandonat copii cu handicap, preferând să le ofere dragostea şi îngrijirea în mediul familial au pus bazele Asociaţiei de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic România – Filiala Prahova.
Şi-au unit eforturile şi experienţele să lucreze nu numai în interesul propriului copil ci şi al altota, cu dorinţa de a schimba condiţii, legi, mentalitaţi.
Acest proces continuă şi astăzi. El a însemnat un efort multiplu: de identificare a nevoilor, de învaţare a vieţii asociative, de discuţii cu fiecare membru, de întâlniri cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, presa şi altele organizaţii.
Am căutat în tot acest timp să fim aproape de copiii şi tinerii cu handicap, să luptăm împreună, să găsim modalitatea de ai păstra şi ai îngriji în mediul familial.
În cei 30 de ani am devenit o mare familie. De la 25 de membrii in 1991, număram astăzi 215 membrii din Ploieşti şi din judetul Prahova; din care 83% au handicap grav si 17% au handicap accentuat şi mediu.
Am demonstrat astfel că asociaţia este casa unde fiecare membru simte ca nu este singur. El are in jur oameni asemenea lui, care işi rup din viaţa de familie, să dea un sfat, o informaţie sau chiar numai să asculte.
  Cei 30 de ani de activitate asociativă au contat pentru fiecare dintre noi, ne-au schimbat mentalitaţile si ne-au impulsionat să continuăm.
Am învaţat din reuşite şi eşecuri, dar ne-am dezvoltat, am crescut şi am demonstrate că prin eforturile şi abnegaţia unor voluntari se pot face lucruri minunate.
Am învăţat să luptăm pentru drepturile şi aspiraţiile noastre;
Am dezvoltat structura organizaţiei; 
Am învăţat să găsim soluţii şi să descoperim metode pentru a finanţa proiectele de care membrii noştri aveau nevoie;
Dar ce este mai important, am învãtat cã niciodatã nu se ajunge singur la liman, ci numai prin eforturi comune.
Având în vedere  aceasta structura, am încercat prin proiectele noastre să ajutăm, să informăm, să schimbăm mentalitaţi, să inducem o stare de bine şi de normalitate.
De 29 ani ASCHFR-Filiala Prahova oferă  servicii pentru copii/tineri cu handicap aflaţi în întreţinerea familiilor :
1.servicii de recuperare
Kinetoterapie 
Logopedie
2.Atelier protejat             
artizanat
croitorie
desen
modelaj
informatică
3.Consiliere -serviciu licenţiat
4.Socializare
Clubul tinerilor
Clubul mamelor
Tabere , Excursii, Vizionări spectacole, Vizite muzee.
5.Laborator informatica
        Întreaga activitate a organizaţiei se desfasoară prin campanii de strangere de fonduri şi proiecte depuse la finanţatori. ASCHFR-Filiala Prahova este singura organizaţie din Ploieşti şi Jud.Prahova care se ocupa de copii şi tinerii cu dizabilităţi aflaţi în familii, având un numar de 215 beneficiari.
       În an aniversar, Asociaţia de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic România Filiala Prahova doreşte să mulţumească tuturor celor care i-au fost alături în ultimii 29 de ani ,parteneri, sponsori, voluntari, angajaţi şi care au făcut posibile toate proiectele de succes iniţiate de către organizaţie.   
 
Sursa: Comunicat  ASCHFR-Filiala Prahova
Foto cu caracter ilustrativ