Campania de vaccinare a locuitorilor din mediul rural, ''Oraşul vaccinează satul'' , se derulează şi la nivelul judeţului Prahova
Echipele mobile de vaccinare constituite din personal al centrelor fixe de vaccinare din judeţul Prahova, se deplasează în localităţi din mediul rural pentru a administra cetăţenilor care doresc, ser anti-COVID-19.
 Aceste echipe au fost mobilizate încă din data de 22 iunie, chiar în condiţiile în care startul campaniei la nivel national a fost în data de 28 iunie. Aşadar, responsabilii de campanie din judeţul Prahova, au făcut pregătiri şi totodată, au mers în avans pe teren în vederea vaccinării în mediul rural a cât mai multor doritori.
 Până la sfărşitul lunii iulie, localităţile planificate pentru deplasarea echipelor mobile, sunt următoarele:
Cu primă doză de vaccine Pfizer/ Moderna:
-Poiana Câmpina; Şirna; Talea; Măgureni; Şotrile; Secăria; Tinosu; Valea Doftanei
Cu a doua doză Pfizer/ Moderna:
-Adunaţi; Cocorăştii Colţ; Tîrgşoru Vechi; Măneşti; Chiojdeanca; Ceptura; Telega; Ariceştii Rahtivani; Păcureţi; Ceraşu; Proviţa de Jos; Plopu; Poseşti; Băneşti; Starchiojd; Poienarii Burchii; Proviţa de Sus
Monodoză cu Johnson & Johnson:
- Albeşti Paleologu; Podenii Noi; Bălţeşti; Dumbrăveşti; Surani; Şoimari; Bertea; Ştefeşti; Colceag; Balta Doamnei; Călugăreni; Cosminele; Teişani; Boldeşti Grădiştea; Poiana Câmpina; Baba Ana; Sălciile; Tomşani; Gherghiţa; Gorgota.
Echipele mobile de vaccinare îşi încep activitatea în localităţile unde sunt delegate, conform orarului şi locaţiilor stabilite împreună cu reprezentanţii administraţiei publice locale. Pentru detalii, cetăţenii se pot adresa primăriilor comunelor respective.
Instituţia Prefectului Prahova a solicitat tuturor U.A.T.-urilor implicarea în această campanie, punând la dispoziţia acestora, materiale informative în vederea diseminării şi informării în prealabil, a cetăţenilor din localităţile unde vor ajunge echipele mobile.
Vaccinul pus la dispoziţia celor care doresc să se imunizeze împotriva Covid-19, este cel administrat şi în cadrul centrelor fixe din care sunt mobilizate echipele mobile, respectiv vaccin Pfizer/ Moderna/ Johnson & Johnson.
În întreg judeţul Prahova, acţiunile de imunizare a populaţiei se desfăşoară în baza unei planificări ce va fi anunţată săptămânal de către coordonatorii campaniei, Instituţia Prefectului Prahova, respectiv Direcţia de Sănătate Publică Prahova.
Până astăzi, 7 iulie 2021:
- peste 28% din populaţia judeţului Prahova este vaccinată;
- echipele mobile prezente în diverse locaţii din judeţ au imunizat un număr de 397 persoane;
- în ceea ce priveşte vaccinarea la cabinetele individuale ale medicilor de familie, aici au fost imunizaţi, un număr de 9.944 de persoane cu seruri Pfizer, Astra-Zeneca, Moderna şi Johnson & Johnson.
Scopul campaniei este acela de a asigura accesul populaţiei din mediul rural la vaccinarea împotriva COVID-19 în condiţii de siguranţă şi eficacitate pentru prevenirea infecţiei cu SARS-CoV-2, condiţie esenţială pentru atingerea nivelului optim de acoperire a celor vaccinaţi la nivelul populaţiei judeţului Prahova. 
 
Sursa:Prefectura jud.Prahova