COMUNICAT  PENITENCIARUL PLOIESTI.CAMPANIE DE PREVENIRE┬á A CRIMINALIT─é┼óII.Proiectul ÔÇ×DINCOLO DE APAREN┼óEÔÇŁ
 
Joi, 17 iunie 2021, Penitenciarul Ploie┼čti în colaborare cu Inspectoratul Jude┼úean de Poli┼úie Dâmbovi┼úa au organizat o prelegere ce a vizat prevenirea criminalit─â┼úii în rândul tinerilor, în cadrul Proiectului ”Dincolo de aparen┼úe” . 
Activitatea s-a desf─â┼čurat în sistem online ┼či la aceasta au participat 22 de elevi, din cadrul Liceului ”VOIEVODUL MIRCEA” din Târgovi┼čte,  4 persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Ploie┼čti, personalul didactic,  speciali┼čti din cadrul unit─â┼úii penitenciare ┼či din cadrul inspectoratului de poli┼úie. 
Atelierul a fost moderat de c─âtre reprezentan┼úii celor dou─â insti┼úu┼úii, respectiv doamna comisar ┼čef de poli┼úie penitenciar─â Magdalena Toma, director adjunct Reitegrare social─â-Penitenciarul Ploie┼čti ┼či de c─âtre agent ┼čef principal de poli┼úie Ion Victor Bucuroiu din cadrul Compartimentului de Analiz─â ┼či Prevenire a Criminalit─â┼úii al Inspectoratului Judetean de Poli┼úie Dâmbovi┼úa. 
La activitate au participat, al─âturi de grupul de elevi  ┼či  agent principal de poli┼úie Lucica Bobeica -Biroul de Siguran┼ú─â ┼×colar─â IPJ Dâmbovi┼úa, doamna profesoar─â Iolanda Militarul ┼či doamna psiholog Matei Raluca ale Liceului ”Voievodul Mircea” din Târgovi┼čte. 
            Proiectul ”Dincolo de aparen┼úe” are ca scop prevenirea delincven┼úei juvenile, con┼čtientizarea tinerilor cu privire la consecin┼úele comportamentelor infrac┼úionale, prevenirea abandonului ┼čcolar ┼či urm─âre┼čte s─â conduc─â la formarea ┼či dezvoltarea unor conduite dezirabile social, atât în rândul tinerilor liceeni cât ┼či în rândul persoanelor private de libertate. 
Dezbaterea interactiv─â  a vizat, în principal, informarea ┼či con┼čtientizarea adolescen┼úilor cu privire la r─âspunderea penal─â în cazul minorilor ┼či tinerilor, tipurilor de infrac┼úiuni, consecin┼úele ┼či cauzele comiterii de infrac┼úiuni, alternative sociale dezirabile. 
  Prin ac┼úiunea comun─â a familiei, a ┼čcolii, a institu┼úiilor sociale, dar ┼či a  institu┼úiei penitenciare, se pot dezvolta deprinderi sociale dezirabile ┼či se încurajeaz─â însu┼čirea exigen┼úelor sociale ┼či morale.