POVESTEA MAGICĂ A UNUI TATĂ CARE ŞI-A DEDICAT VIAŢA ÎNGRIJIRII COPILULUI BOLNAV
 
Este devreme, dimineaţa. Parcă nici soarele nu s-a trezit încă şi e atât de linişte, încât se aude fiecare strop de apă care se scurge pe burlan şi cade în băltoaca de sub streaşină. Cocoţată sus, pe poartă, o maimuţă din pluş parcă abia aşteaptă să se crape de ziuă şi să numere trecătorii de pe stradă.
Micuţul David, care locuieşte acolo, spune că maimuţa e un spion. De aceea a şi lăsat-o, acolo, pe poartă, să apere curtea şi casa, să fie un fel de mână dreaptă a lui tati. Nu că el, tati, ar obosi vreodată, dar măcar pentru atunci când o vrea să mai închidă un ochi, nu să adoarmă de tot.
Tatăl e singur, la ora aceasta, dimineaţa. Stă în curtea îngustă, lângă cireş şi soarbe din cafea.
E singura cafea pe care o bea în tihnă, înainte de a se trezi David. Dar minţea tot la ce are de făcut, îi fuge: îl va trezi pe cel mic, îl va îmbrăca, îl va aşeza în scaunul lui – of, Doamne, oricât de tare simte că este, păstrează în inimă visul că într-o zi, copilul lui se va ridica şi va merge! - il va hrăni, îl va pregăti de întâlnirea cu învăţătoarea care vine acasă, apoi, vor colinda iar oraşul, de la o terapie la alta.
Repetă în minte ce are de pregătit: trei schimburi, scutece de unică folosinţă, apă, o gustare pentru cel mic.
Se gândeşte, ca în fiecare dimineaţă, la lupta lui şi a lui David.
Ei doi sunt într-o simbioză perfectă de când micuţul a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică diskinetică. I s-a spus, de la început, că fiul lui nu va putea merge vreodată şi că nu va vorbi normal, dar asta nu l-a împiedicat să facă totul pentru el.
Şi vede cum fiecare şedinţă de terapie, fiecare oră cu învăţătoarea, parcă îl aduce puţin mai aproape de o viaţă normală. Pentru el, şi simplul fapt că David recunoaşte acum forma unei figuri geometrice, e un mare salt. Şi îi creşte inima când observă cât de inteligent este băiatul lui şi cât de dornic să afle despre lume.
Asta îi dă putere, zilnic.
Şi mai e ceva ce îi dă forţă: oamenii care îi oferă timp şi ajutor. În căutarea lor, i-a întâlnit pe cei de la Asociaţia Magic, care i-au oferit sprijin permanent şi necondiţionat. Ei i-au povestit despre proiectul MagicHELP, aplicaţia prin care oamenii care au nevoie de ajutor se întâlnesc cu cei care îl pot oferi.
A descoperit că sunt mulţi cei care oferă bunuri şi servicii gratuite sau cu reducere, de la servicii medicale până la mese gratuite. Iar pentru un părinte că el, care investeşte toţi banii în îngrijirea copilului bolnav, această aplicaţie este o adevărată binecuvântare.
Prin MagicHELP, a primit cazare 15 nopţi când a mers la terapii în alt oraş, a găsit terapeuţi şi chiar şi-a răsfăţat băiatul cu prăjituri, la o cofetărie-partener. Sunt multe companii care ajută, acum, dar încă este nevoie de sprijin, pentru că numărul copiilor grav bolnavi nu este deloc unul mic, iar provocările aduse de diagnostice grave sunt uriaşe. 
Tatăl lui David a povestit şi altor părinţi despre acest ajutor. Şi îşi doreşte ca tot mai multe companii să se implice şi să sprijine şi alte familii, oricât de mic ar fi ajutorul lor. Practic, oricine deţine o afacere, poate ajuta.
O frizerie poate oferi o tunsoare gratuită, un restaurant poate oferi o masă caldă, o cofetărie poate dărui o surpriză dulce, un profesor poate oferi un curs, un magazin poate oferi reduceri la haine.
Iar lista poate continua, pentru că, ştiţi, picătură cu picătură formează oceane întregi de bine.
 
Asociaţia Magic a debutat în 2014, cu taberele MagiCAMP, iar astăzi include 12 proiecte, care ajută peste 5.000 de copii cu afecţiuni grave şi familiile lor, oferindu-le suport social şi emoţional, sprijin financiar sau material, prin implicarea a peste 2000 de voluntari, zeci de mii de donatori, sute de parteneri şi sponsori. Prin cele 12 proiecte Asociaţia încearcă să răspundă nevoilor complexe ale familiilor cu un copil grav bolnav: transport, cazare gratuită pe durata tratamentului, relaxare ori suport emoţional şi material.
Aflaţi cum puteţi deveni partener MagicHELP, aici: https://www.magichelp.ro/ 
Aflaţi mai multe despre proiectele Asociaţiei Magic, aici:
IG: asociaţia_magic