Fundaţia Comunitară Prahova dă ”liber la apelul de idei şi proiecte civice pentru Ploieşti”
Fundaţia Comunitară Prahova, Federaţia Fundaţiile Comunitare din România - FFCR şi Lidl Romania dau startul programului naţional de finanţare „Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi" în 5 oraşe din ţară, printre care şi Ploieşti.

La Ploieşti, programul este coordonat prin noi, Fundaţia Comunitară Prahova, şi vom alocat 246.000 lei, oferiţi de către Lidl România, pentru granturi care pot fi obţinute pe bază de concurs de proiecte pentru domeniile educaţie şi mediu.

 
Termenul limită de primire a proiectelor este 13 iunie 2021, ora 20.00.

CIine poate înscrie proiecte?
Proiectele pot fi depuse de organizaţii non-guvernamentale, neafiliate politic, grupuri de iniţiativă şi instituţiile de învăţământ (grădiniţe, şcoli, centre educaţionale) prin asociaţiile de părinţi/profesori sau grupuri de iniţiativă din aceste instituţii, care vor desfăşura activităţile propuse în oraşul Ploieşti.

„Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi” Ploieşti oferă finanţări nerambursabile către minim 5 – maxim 15 proiecte de educaţie sau mediu astfel:

1. Proiecte mici: cu o valoare de până în 15.000 lei. Proiectele vizează activităţi educaţionale, de mediu, îmbinarea celor două arii. Proiectele nu vizează achiziţii complexe.

2. Proiecte mari: cu o valoare de peste 15.000 lei. Proiectele vizează proiecte de infrastructură, cu un un impact vizibil şi pe termen lung în comunitate. Au o componentă clară de sustenabilitate şi pot fi replicate. Sunt realizate în parteneriat cu stakeholderi locali şi presupun achiziţii importante de echipamente, mobilier, materiale didactice şi urmăresc derularea unor activităţi interactive.

Citeşte ghidul de finanţare, completează formularul narativ, bugetul si planul de activităţi şi trimite ideea ta de proiect către noi.

Împreună putem face o schimbare în bine pentru oraşul nostru!