Visul lui este să joace fotbal. Dennis Andrei, un tânăr de 16 ani din Prahova are nevoie de AJUTORUL nostru. Este diagnosticat cu Sindrom Klippel – Trenaunaym (” picior de elefant”)
Hai să-l ajutăm să joace fotbal. Dennis Andrei, un tânăr de 16 ani din Prahova are nevoie de AJUTORUL nostru. Este diagnosticat cu Sindrom Klippel – Trenaunaym (” picior de elefant”)
Dennis Andrei Palcau, are 16 ani, este din comună prahoveană Bălţeşti şi diagnosticat Sindrom Klippel – Trenaunaym (” picior de elefant”), diagnostic pus de la naştere.
Marea lui dorinţă este să facă sport, mai exact să joace fotbal şi să meargă cu bicicletă.
Singurul copil al familiei Palcau are dureri mari la piciorul drept şi singura lui şansă de a-şi îndeplini visul şi la o viaţă normală este operaţia la o clinică din Germania.
Din păcate în România nu poate fi operat.
 
O viaţă de coşmar, încă de la naştere.
 
Dennis s-a născut într-o familie modestă, însă credincioasă şi demnă, dar viaţa nu a fost dreaptă cu el.
 
Potrivit observatorulph.ro” la doar o săptămână de viaţă, i-a fost amputată mânuţa dreaptă, din cauza unei cangrene şi înlocuită, ulterior, cu o proteză. Apoi, problemele de sănătate s-au ţinut lanţ... Cea mai gravă dintre ele, afecţiunea care i-a furat copilăria şi îi fură acum adolescenţa. Boala, picior de elefant, este o malformaţie congenitală ce determină creşterea în dimensiuni a piciorului, cu afectare venelor şi vaselor limfatice şi, indirect, afectarea întregului organism. Maladia crudă şi extrem de rară îl împiedică pe Dennis să facă poate cel mai elementar lucru: să meargă!”
” Fiecare pas pe care îl face e un chin. Durerile sunt de neimaginat. Piciorul lui drept este de trei ori mai mare decât cel normal. Încălţămintea pe care este nevoit să o poarte este făcută pe comandă. Dennis calcă şi plânge. E, parcă, închis, capturat în propria viaţă. Vă rog, vă implor, ajutaţi-mă să îmi fac bine copilul!”. Acesta este mesajul disperat al Andreei Palcău, mama lui Dennis. Femeia are grijă 24 de ore din 24 de fiul ei. Îl duce şi îl ia zilnic de la şcoala din Boldeşti Scăieni, unde băiatul este elev în clasa a X-a, îi dă calmantele fără de care nu ar putea să treacă cu bine peste o nouă zi şi îi unge cu creme speciale piciorul atât de suferind.
” Numai medicamentele de care are nevoie, în special Xarelto, ne costă peste 1000 de lei. Asta în condiţiile în care soţul câştigă 2400 de lei, iar eu 1600, ca îngrijitor personal. Închipuiţi-vă şi lungile drumuri pe care trebuie să le facem la Bucureşti, la spitalul Marie Curie, unde medicii, tot ce pot face, este să îi mai scoată din grăsimea acumulată. Anestezii, dureri, frică... Aşa arată viaţa băiatului meu şi, implicit a noastră, ca părinţi” a spus Andreea, mama lui Dennis, pentru www.observatorulph.ro
 ” Cu ce am greşit de sunt altfel? De ce trebuie să mă chinui aşa şi să îmi chinui şi părinţii? De ce alţi copii sunt atât de răi încât mă strigă” mână de păpuşă” sau” picior de elefant”? Vreau să fiu bine. Atât. Vreau să aflu şi eu ce înseamnă să fii sănătos” a adăugat Dennis, cu lacrimi în ochi, pentru sursa citată.
80.000 de euro pentru îndeplinirea visului lui Dennis
Singura şansă a tanarului este o intervenţie chirurgicală într-o clinică din Germania (în oraşul Hamburg), însă costurile sunt de aproximativ 80.000 de euro (operaţia şi spitalizarea) pe o perioadă de 1 lună şi 3 zile.
Potrivit părinţilor, suma strânsă până acum este de aproximativ 5000 de euro.
Un alt ajutor financiar a venit din partea Părintelui Marius Adrian Gheorghe (Parohia Pleaşa şi Asociaţia Diaconia).
Părintele care a renunţat la o carieră bancară şi jurnalism pentru a fi mai aproape de sufletele semenilor săi.
De asemenea, mai multe persoane au făcut un grup de licitaţie pe site-ul de socializare facebook  ( https://www.facebook.com/groups/123971933072788 ), toţi banii încasaţi din licititatia de produse (obiecte) vor ajunge în contul familiei .
Cei care vor să-l sprijine pe Andrei Dennis sunt rugaţi să doneze în contul deschis exclusiv pe numele lui Andrei Dennis de Asociaţia Diaconia în contul de mai jos:
RO70RNCB0090000539610034

 

Sursa foto: Facebook 

Video Trinitas TV