Zona istorică a staţiunii Sinaia va intra  într-un amplu proces de reabilitare prin proiectul “Eficienţă energetică şi extindere iluminat în zona istorică”
Autorităţile locale din Sinaia anunţă că zona istorică a staţiunii intră într-un amplu proces de reabilitare prin proiectul “Eficienţă energetică şi extindere iluminat în zona istorică – Sinaia”. Este vorba despre unul dintre cele zece proiecte pentru care în anul 2019 a fost obţinută finanţare europeană.
Prin acest proiect se urmăreşte ”armonizarea şi punerea în valoare a zonei istorice cu prezentul, prin extinderea sistemului de iluminat public, modernizarea şi eficientizarea acestuia, montarea de corpuri de iluminat cu LED şi a unui sistem de telegestiune”.
În plus, autorităţile au mai precizat că 47 de străzi şi alei vor scăpa de cabluri şi vor intra în sistemul de telegestiune. ”Toţi furnizorii de utilităţi şi cablu vor lucra în paralel cu noi pentru introducerea în subteran a tuturor conductelor şi cablurilor. Este o lucrare majoră care va crea un adevărat şantier. Sinăienii au văzut cum s-a transformat centrul oraşului şi ce a presupus acest proces. Vom avea grijă ca disconfortul din timpul lucrărilor să fie unul minim iar în final să ne bucurăm cu toţii de noua faţă a zonei istorice”, a menţionat Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.
Valoarea totală a proiectului este de 2.436.581 euro iar lucrările vor dura 16 luni începând cu luna iulie 2020.
Foto: Primăria Sinaia