IJP Prahova.Rezultatul actiunilor de  verificare în perioada  Sarbatorilor  Pascale 2021
 
În contextul Sărbătorilor Pascale Ortodoxe, în perioada 2 mai - 3 mai a.c., poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, au desfăşurat, în sistem integrat, acţiuni pe raza întregului judeţ.
La  nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova s-au dispus măsuri suplimentare de ordine şi siguranţă publică, în special în zonele aglomerate şi în zonele lăcaşurilor de cult. Poliţiştii au acţionat zilnic pentru verificarea modului în care sunt respectate normele instituite în perioada stării de alertă, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea faptelor antisociale, fluidizarea traficului rutier şi pentru evitarea aglomerărilor de persoane.
În ultimele 48 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, pieţe şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.
În cadrul activităţilor, au fost verificate peste 200 de mijloace de transport şi peste 1.900 de obiective/locaţii (baruri, restaurante, fast-food-uri, pieţe, târguri, zone de agrement şi unităţi de cazare), fiind aplicate 80 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală de către persoanele fizice. Valoarea sancţiunilor se ridică la 13.500 de lei.
Recomandăm cetăţenilor să respecte în continuare prevederile legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv păstrarea distanţării fizice, purtarea măştii de protecţie, limitarea expunerii în spaţii aglomerate, precum şi a celorlalte norme legale în domeniul ordinii şi liniştii publice şi a circulaţiei pe drumurile publice. 
Foto-video :IJP Prahova