POLIŢIŞTII PRAHOVENI,  LA DATORIE PENTRU SĂRBĂTORI ÎN SIGURANŢĂ (video)
Poliţiştii prahoveni, împreună cu jandarmi şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova sunt la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în contextul Sărbătorilor Pascale Ortodoxe.
 
În  intervalul 30 aprilie - 03 mai 2021, aproximativ 1.300 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova vor acţiona pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea faptelor antisociale şi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.
 
În această perioadă sunt la datorie aproximativ 800 de poliţişti din structurile de ordine publică, aproape 300 de poliţişti de la structurile de poliţie rutieră, iar în cadrul activităţilor sunt angrenaţi şi poliţişti din alte structuri. 
 
Poliţiştii vor fi prezenţi în zona lăcaşurilor de cult de pe raza judeţului pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite, pentru a fluidiza traficul rutier şi a evita formarea de aglomerări de persoane, precum şi pentru a se asigura că măsurile sanitare sunt respectate. 
 
Se acţionează în centre comerciale, pieţe, mijloace de transport în comun, pe terase, parcuri,  zone turistice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi pentru prevenirea faptelor antisociale. De asemenea, poliţiştii rutieri acţionează cu mijloacele tehnice din dotare pentru supravegherea traficului rutier pe drumurile publice din judeţ, cu scopul de a preveni şi combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere. 
 
Reamintim că purtarea corectă a măştii de protecţie în toate spaţiile publice este obligatorie, inclusiv în zona lăcaşurilor de cult şi pe timpul oficierii slujbelor religioase.  În caz de urgenţă sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, sesizaţi cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 - Apelul Unic de Urgenţă! 
 
Vă dorim sa aveţi sărbători în siguranţă!
 
Sursa:Comunicat IJP Prahova
Foto cu caracter ilustrativ
Video: IJP Prahova