Fundatia Comunitara Prahova ofera 63.500 lei pentru proiectul Ştiinţescu

Fundaţia Comunitară Prahova oferă finanţări nerambursabile, dar şi consultanţă, pentru proiecte educaţionale care stimulează pasiunea pentru ştiinţe în rândul copiilor şi tinerilor din Ploieşti în cadrul programului Ştiinţescu.

În total, Fundaţia Comunitară va acorda pentru proiecte desfăşurate în municipiul Ploieşti suma de 63.500 lei. Astfel, fiecare proiect finanţat poate beneficia de o finaţare între 1.000 şi 12.000 lei.

În afară de finanţare, Fundaţia Comunitară Prahova oferă celor interesaţi să deruleze astfel de proiecte instruire şi consultanţă pentru scrierea şi implementarea proiectelor.

Ştiinţescu aşteaptă proiecte care să-i implice activ pe copii şi tineri (clasele V – XII) în activităţi care să le trezească interesul pentru ştiinţe.

Activităţile se vor desfăşura în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018, în municipiul Ploieşti.
La Fondul Ştiintescu pot aplica:

  • Organizaţii non-guvernamentale (inclusiv asociaţii studenţeşti, asociaţii de părinţi, asociaţii ale şcolii),
  • Unităţile de învatamant,
  • Grupuri de iniţiativă: profesor, elev, licean, student, masterand, doctorand, muzeograf, bibliotecar, cercetător, inventator, angajat într-o companie, free-lancer, sau pur şi simplu părinte cu o idee de cum poţi face ca pasiunea ta pentru ştiinţe să fie transmisă mai departe elevilor.

Fondul Ştiinţescu este implementat în judeţul Prahova de Fundaţia Comunitară Prahova, în parteneriat cu Romanian-American Foundation şi Federatia Fundatiilor Comunitare din Romania, cu sprijinul Bocris şi Artsani.

Programul este susţinut de Romanian-American Foundation şi în alte zone din ţară: Bucureşti, Sibiu, Iaşi, Cluj, Braşov, Bacău, Ţara Făgăraşului, Oradea, Mureş, Odorheiu Secuiesc şi Galaţi, prin competiţii similare de proiecte, desfăşurate de fundaţiile comunitare locale.

„De cunoştinţele în ştiinţe, tehnologie, inginerie şi matematică depinde capacitatea noastră de a dezvolta produse mai noi şi mai eficiente, de a ne îmbunătăţi sănătatea, de a găsi surse de energie mai curate şi mai eficiente, de a proteja mediul etc. Credem că apropierea deliberată şi “senină” a elevilor către aceste domenii, apropiere pe care vrem să o facilitam prin acest program, este un prim pas spre un viitor în care vrem să privim cu încredere, ” spune Bianca Daniţă, coordonatorul programului.

Toate documentele  completate vor fi trimise până la data de 31 august 2017.
Găseşti pe site-ul www.prahova.stiintescu.ro calendarul programului, ghidul aplicantului, formularul de buget şi formularul de înscriere, care se completează pe pagina web.

Pentru alte detalii accesati site-ul www.prahova.stiintescu.ro