UPG Ploiesti a lansat campania ”Vinerea verde”
 
Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti a lansat, vineri, 12 martie, campania „Vinerea verde”, un program naţional propus de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor prin care se doreşte ca, în fiecare zi de vineri a săptămânii, să fie încurajată populaţia să opteze pentru mijloace de transport alternative.
Campania „Vinerea verde. Stop! Azi maşina stă pe loc”, derulată la UPG Ploieşti a avut efectul scontat. La scurt timp după ce mesajul postat pe pagina de Facebook, acesta s-a viralizat rapid pe reţelele sociale.
 
Mulţi dintre studenţi, dar şi cadre didactice, şi-au afişat deja mesajul pe pagina de Facebook, iar campania derulată de UPG a primit numeroase link-uri şi s-a distribuit rapid pe reţelele de socializare.
„Programul naţional ,,Vinerea Verde”- este o iniţiativă de mobilitate curată, prin care se doreşte schimbarea opticii naţionale de transport şi ghidarea spre folosirea de mijloace de transport alternative, cu emisii scăzute, benefice sănătăţii tuturor. U.P.G. Ploieşti doreşte pe această cale să furnizeze informaţii despre acest proiect către studenţi şi cadre didactice, astfel încât iniţiativa de mobilizare verde să devină o voinţă voluntară de masă încă de la început”, a precizat Conf. univ. dr. Mirela Dulgheru, purtătorul de cuvânt al UPG Ploieşti.