MOL România ajută financiar 36 de tineri din medii defavorizate pentru obţinerea permisului de conducere
Din Prahova a obţinut finanţare Sbîrnău Alexandru Marian, Ploieşti
 
MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate vor acoperi costurile şcolii de şoferi pentru 36 de tineri din medii defavorizate
Cei 36 de tineri – care doresc să obţină permise din categoriile B şi C – sunt câştigătorii concursului de proiecte din cadrul programului Permis pentru viitor, ediţia a 6-a, 2020 
Lista beneficiarilor se găseşte pe paginile web ale Fundaţiei Pentru Comunitate şi MOL România
MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate susţin financiar 36 de tineri din medii defavorizate pentru obţinerea permisului de conducere de categoriile B sau C în cadrul celei de-a şasea ediţii a programului Permis pentru viitor. Proiectele finanţate au fost selectate dintre cele 340 înscrise în concurs în perioada 26 noiembrie 2020 - 23 ianuarie 2021. Lista beneficiarilor a fost publicată de către Fundaţia Pentru Comunitate şi MOL România
Beneficiarii au fost selectaţi dintre cei 340 de tineri care s-au înscris la această ediţie, dintre care 317 au solicitat plata taxelor de şcolarizare pentru permis de conducere categoria B şi BE, 21 pentru C şi CE, şi câte unul pentru B adaptat şi tractor agricol. Totalul solicitărilor de finanţare depăşeşte suma de 657.000 lei. Cei 36 de câştigători vor beneficia de finanţare în valoare totală de 75.000 lei.  
 
„Programul Permis pentru viitor se adresează tinerilor care doresc să obţină permisul de conducere, însă nu au resursele financiare necesare în acest scop. Sunt eligibili, în mod special, acei tineri care ar putea găsi un loc de muncă sau care ar putea primi atribuţii de serviciu extinse, odată cu obţinerea permisului de conducere. De-a lungul celor şase ediţii ale acestui program, am întâlnit tineri ale căror poveşti ne-au oferit adevărate lecţii de viaţă. Pentru noi, este o bucurie şi o onoare să îi cunoaştem şi să le putem fi alături. Aşa cum am spus în repetate rânduri, MOL este partenerul devotat al comunităţilor. Ne propunem să rămânem în continuare alături de cei care au nevoie de noi şi ne bucurăm să vedem că, de la an la an, numărul celor care vor să se înscrie în acest program este tot mai crescut”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.
 
Beneficiarii acestei ediţii a programului Permis pentru viitor provin din 22 de judeţe –Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Cluj, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiş, Vrancea – şi din Bucureşti. Lista beneficiarilor poate fi consultată pe site-urile www.molromania.ro şi www.pentrucomunitate.ro
 
„Mulţi tineri şi-au exprimat interesul faţă de această posibilitate după încheierea perioadei de înscriere. Lor, precum şi celor care acum n-au obţinut finanţare, şi celor care au terminat cu succes şcoala de şoferi şi doresc să obţină permis de conducere pentru altă categorie, le spunem că vom anunţa o nouă ediţie a acestui concurs de proiecte – ediţia a 7-a – la sfârşitul lunii noiembrie. Se pot pregăti din timp pentru înscriere pe baza informaţiilor aflate pe site-ul Fundaţiei Pentru Comunitate. De asemenea, ne pot contacta şi direct. Cu cei care au obţinut finanţare la actuala ediţie, în perioada următoare vom încheia contractele şi vom transfera sumele pentru cheltuielile adiacente, pentru acoperirea costurilor înscrierii la şcoala de şoferi şi mai departe pentru taxa de şcolarizare”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate. 
 
Despre programul Permis pentru viitor
Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundaţia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de MOL România. Prin acest program se acordă finanţarea necesară obţinerii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze şi tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 şi 25 de ani, pentru care existenţa permisului este o condiţie sau un avantaj în obţinerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.
În cei şase ani de la prima lansare în 2015, programul Permis pentru viitor a fost premiat de două ori pe plan naţional: la Gala Societăţii Civile 2018 şi la Romanian CSR Awards 2017.
Concursul de proiecte pentru ediţia a 6-a a fost lansat la 26 noiembrie 2020, iar termenul de trimitere a dosarelor a fost 23 ianuarie 2021. Fondul programului este de 75.000 lei.
În cadrul celor cinci ediţii anterioare ale programului, 90 de tineri au obţinut permis de conducere şi 63 sunt programaţi pentru examen sau se află în diferite faze ale pregătirii.
 
Sursa:Comunicat  Fundaţia Pentru Comunitate