COMMUNITY CARDS – tinerii din Ploieşti în dialog cu autorităţile locale

 

 
Asociaţia ”Un Strop deFericire” şi Asociaţia Global Intelligence transmit autorităţilor problemele şi îngrijorările tinerilor din Ploieşti.
În  perioada 01.ianuarie–30.iunie.2021,cele două asociaţii desfăşoară proiectul COMMUNITY CARDS–tinerii din Ploieşti în dialog cu autorităţile locale.
Scopul proiectului este  creşterea  gradului de implicare  civică a tinerilor din oraşul Ploieşti cu vârsta cuprinsă între 15 şi 25 de ani.
Obiectivele vizează informarea tinerilor cu privire  la modul de funcţionare a administraţiei locale,judeţene şi naţionale;identificarea unor modalităţi de implicare a tinerilor în comunitatea locală prin interacţiune cu reprezentanţii administraţiei publice;conştientizarea importanţei  participării la vot şi informarea despre modul de desfăşurare al alegerilor locale; dezvoltarea dialogului dintre tineri şi autorităţile locale.
În urma consultării tinerilor, echipa proiectului a realizat un documentîncare sunt prezentate principalele probleme ale comunităţii,din viziunea tinerilor,şi câteva soluţii.
Acest document a fost transmis autorităţilor locale pentru a iniţia un dialog cu tinerii şi a identifica modalităţi prin care propunerile tinerilor pot fi puse în aplicare.
Menţionăm că propunerile sunt idei ale tinerilor şi ne-ar plăcea ca  atât cele două asociaţii,cât şi tinerii din Ploieşti săfie implicaţi în aplicarea acestora.
Proiectul ia forma unei seri de dezbateri şi sesiuni Q&A cu acei reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene care au răspuns provocării de a se întâlnii cu tinerii oraşului:CristianMihaiGanea (consilier local din parte partidului PRO România şi director la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) "Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor" Prahova), Răzvan Toma Stănciulescu (consilier local din partea Partidului Prahova în Acţiune),RaduSimionescu (consilier local din partea PNL) şi Constantin Cristian Apostol (Vicepreşedinte Consiliul Judeţean din partea USR).
Mulţumim reprezentanţilor pentru disponibilitatea aratată, iar evenimentele proiectului se vor desfăşura după cum urmează:
15.februarie, ora 19:00 – sesiune de Q&A cu Cristian Mihai Ganea pe platforma ZOOM
 
15.februarie,ora20:00–sesiune de Q&A şi dezbatere cu Răzvan Toma Stănciulescu şi RaduSimionescu pe platformaZOOM
17.februarie, ora 18:00 – sesiune de Q&A cu Constantin Cristian Apostol pe platforma ZOOM
 
Ţinând cont de restricţiile impuse de pandemie,întâlnirile se vor desfăşura online şi vor fitransmise LIVE pe pagina de Facebook  Activist Factory Romania (https://www.facebook.com/activistfactoryromania).
Pentru mai multe detalii,cât şi pentru a participa sau a consulta documentul rezultat în urma consultării tinerilor, puteţi accesa evenimentul https://fb.me/e/1Z4FszkWS
De asemenea, pe parcursul proiectului echipa va monitoriza parcursul documentului transmis către autorităţi,iar progresele înregistrate vor fi anunţate pe site-urile celor două asociaţii,cât şi pe paginile de Facebook şi Instagram.
 
Sursa:Comunicat Asociaţia ”Un Strop de Fericire” si  Asociaţia Global Intelligence. 
Foto cu caracter ilustrativ