Sancţiuni aplicate în weekend pentru aruncarea de coji de seminţe pe domeniul public şi circulaţia atelajelor hipo pe alte trasee

 

În perioada 07-09 iulie 2017, patrulele pedestre şi mobile aparţinând Poliţiei Locale Ploieşti au desfăşurat acţiuni pentru depistarea persoanelor care încalcă normele de convieţuire socială, fiind aplicate un număr de 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 19.520 lei.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică şi Pază au aplicat un număr de 39 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 1700 lei în baza prevederilor H.C.L. nr. 228/2006 privind aprobarea Regulamentului de gospodărire a municipiului Ploieşti, precum şi constatarea şi sancţionarea faptelor ce constituie contravenţii, având în atenţie în special depozitarea de deşeuri, abandonarea de coji de seminţe pe domeniul public, şi 22 amenzi conform prevederilor H.C.L. nr. 444/2011 privind circulaţia atelajelor pe drumurile publice, în valoare totală de 9500 lei.

Totodată, poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul circulaţiei pe drumurile publice au efectuat controale specifice pentru o bună conduită a conducătorilor de autovehicule pe raza localităţii, ce au obligaţia de a respecta semnificaţia indicatoarelor rutiere care reglementează oprirea şi staţionarea interzisă, precum şi accesul pe interzis. În perioada menţionată, aceştia au aplicat un număr de 20 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4930 lei şi au asigurat fluidizarea traficului rutier în zonele aglomerate.