Liga Studenţilor din Centrul Universitar Ploieşti  sprijină comunitatea prahoveană prin organizarea de acte caritabile, chiar şi în contextul pandemic
 
Asociaţia Liga Studenţilor din Centrul Universitar Ploieşti s-a implicat, în perioada noiembrie 2020- ianuarie 2021, într-o serie de activităţi sociale caritabile, care au avut drept scop întrajutorarea copiilor cu dizabilităţi şi a vârstnicilor din centrele sociale prahovene, sensibilizarea studenţilor faţă de problematica socio-umană a comunităţii rome din Prahova, stimularea sentimentelor de responsabilitate, solidaritate şi implicare civică, ale voluntarilor noştri, bucuria dăruirii împreună fiind resimţită de toţi cei care au luat parte la proiectele desfăşurate de noi. 
În contextul generat de pandemia Covid-19, care a determinat apariţia modalităţii de desfăşurare a activităţilor didactice în mediul online, studenţii Universităţii „Petrol-Gaze” din Ploieşti s-au bucurat de o bogată activitate extracurriculară, datorată implicării Ligii Studenţilor în cadrul festivalului naţional „Studenţiada”, eveniment marca Uniunii Naţionale a Studenţilor din România.  Sub sloganul „Educaţia pe primul loc”, „Studenţiada” s-a desfăşurat în perioada 16-21 noiembrie 2020 şi a reunit studenţi din întreaga ţară, prin organizarea diferitelor activităţi online. De menţionat este faptul că municipiul Ploieşti s-a aflat pe primul loc în topul celor mai active oraşe din cadrul acestui eveniment, având cel mai amplu program de activităţi. 
–Campania „Donează sânge, salvează o viaţă” realizată în sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină din Ploieşti, alături de seria de donaţii de jucării, pentru copiii defavorizaţi, intitulată „Cutia cu jucării”, au fost printre cele mai importante acţiuni caritabile, în care asociaţia s-a implicat pe parcursul „Studenţiadei”. Campania de donare de sânge s-a dovedit a fi un adevărat beneficiu pentru Centrul de Transfuzie Sanguină din Ploieşti, care se confruntă în ultima vreme cu o lipsă masivă de sânge. Cu ajutorul sponsorizării unor persoane, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, la sediul Ligii noastre, s-au strâns jucării şi materiale educative, care, ulterior, au fost distribuite către Partida Romilor „Pro-Europa” Prahova (peste 70 de copii din comunitatea romă au primit jucării, în preajma sărbătorilor de iarnă) şi  Asociaţia pentru copiii cu dizabilităţi „Terapii miraculoase – speranţe pentru viitor” (24 de copii cu dizabilităţi au avut parte de un Crăciun plin de bucurie, aceştia primind cadouri de la „Moş Crăciun”). Proiectul s-a realizat, respectând toate normele de distanţare sociale şi de protecţie împotriva răspândirii epidemiei de coronavirus, SARS-CoV-2, pachetele fiind sigilate şi aduse la sediul nostru. Transportul a fost asigurat de către echipa MariadServ, care a avut bunăvoinţa de a ne facilita efortul depus, dăruindu-ne una dintre dubiţele sale.
 Liga Studenţilor din cadrul Universităţii „Petrol-Gaze” din Ploieşti a reuşit să aducă un zâmbet de sărbători, grupului ţintă al acestor activităţi- aproximativ 100 de copii defavorizaţi- iar pe acest fond, dorim să le mulţumim tuturor colaboratorilor noştri, pentru sprijinul acordat, în desfăşurarea acestor campanii. Deşi perioada sărbătorilor a trecut, noi nu am uitat de originile noastre, aşa că ne-am îndreptat atenţia şi către cei vârsnici, aflaţi, de asemenea, într-o categorie vulnerabilă, şi am continuat, în ianuarie 2021, seria de acte caritabile, dăruind pachete cu alimente, dulciuri şi fructe, celor 47 de vârstnici, aflati în grija Complexului de Servicii Comunitare Puchenii Mari. Avem plăcerea de a mulţumi personalului centrului comunitar şi doamnei coordonator, Cristiana Iordache, pentru empatia şi susţinerea acordată.
Prin astfel de activităţi benevole, dorim să păstrăm contactul cu categoriile sociale vulnerabile, din judeţul Prahova, şi să realizăm o educare a spiritului civic printre voluntarii asociaţiei noastre. Aşadar, Liga Studenţilor din Centrul Universitar Ploieşti şi voluntarii acesteia se implică în mod activ şi constant, în comunitatea prahoveană, urmărind iniţiativa studenţilor de a demonstra că imboldul de a fi generos şi de a contribui la bucuria celor dezavantajaţi nu cunoaşte limite sau condiţionări, chiar şi în perioade mai dificile. 
Sursa:Comunicat  Asociaţia Liga Studenţilor din Centrul Universitar Ploieşti