Comunicat de presa  Organizaţia Umanitară CONCORDIA: Servicii integrate pentru tineri dezavantajati din Bucuresti si Ilfov
Organizaţia Umanitară CONCORDIA, împreună cu United Way România, a derulat pe o perioadă de 12 luni, proiectul „Servicii de ocupare – o şansă pentru reintegrarea socială!“, prin care tineri şi adulţi din grupuri puternic defavorizate social au fost sprijiniţi să se integreze social şi profesional prin servicii de specialitate. Proiectul a fost susţinut cu o finanţare de 100.000 lei de către United Way România.
 
Tineri cu vârste cuprinse între 15-45 ani, din zona Bucureşti-Ilfov, fără adăpost, instituţionalizaţi sau postinstituţionalizaţi, din familii sărace, foşti detinuţi sau persoane private de libertate, au beneficiat de servicii socio – profesionale integrate: servicii suport de bază (hrană, cazare, îngrijire personală, consiliere pshihologică şi medicală, acte de identitate), servicii pentru dezvoltarea abilităţilor de muncă şi pregătire ocupaţională, posibilitatea de a urma gratuit un curs de calificare profesională, consiliere şi sprijin pentru identificarea unui loc de muncă şi pentru prezentarea la interviurile de angajare. De la începutul proiectului, 22 de persoane au fost înscrise la cursuri de calificare, 34 au făcut stagii de practică în diverse domenii, 65 de persoane au fost angajate, iar peste 215 de persoane au fost consiliate pentru carieră, au primit sprijin pentru locuire, integrare şi mediere pe piaţa muncii şi au primit materiale de prima necesitate în vederea angajării şi menţinerii locurilor de muncă.
 
„Anul 2020 a fost un an foarte dificil pentru tinerii aflaţi în programele oferite de Serviciul de Job Coaching. De exemplu, tinerii noştri, care au părăsit sistemul de protecţie şi îşi găsiseră un drum în viaţă, au fost primii care şi-au pierdut locurile de muncă şi au avut mare nevoie de sprijin. Pentru aceşti tineri am reuşit să încheiem noi parteneriate pentru locuri de muncă care oferă siguranţă în condiţiile actuale. A fost o mare provocare pentru noi şi am fost nevoiţi să ne adaptăm activitatea considerabil. Însă acest lucru nu ar fi fost posibil fără suportul oferit de United Way România.“ – Diana CERTAN, Director Executiv Comunicare şi Fundraising CONCORDIA România.
 
Această informaţie a apărut cu sprijinul United Way România (UWRo). Opiniile exprimate aparţin autorului şi nu reflectă neapărat opiniile UWRo.