Cadrele medicale din Ploiesti au depus coroane de flori de Ziua Nationala a Romaniei
 
Festivităţile dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României, organizate în cadru restrâns la Ploieşti, fără paradă militară, i-au avut în prim-plan în acest an pe reprezentanţii sistemului sanitar. Elogiaţi de autorităţile publice, reprezentanţii spitalelor şi Serviciului de Ambulanţă au fost şi cei care au deschis ceremonia de depunere a coroanelor de flori la Monumentul Eroilor. Programată în această seară, şi festivitatea de aprindere a iluminatului festiv va avea în prim-plan tot cadrele medicale.
 
Este un 1 Decembrie umbrit de pandemie şi de restricţii, dar care, aşa cum au punctat şi cei care au ţinut discursuri, ar trebui să ne amintească şi mai tare cât de importantă este unitatea.
Primarul Andrei Volosevici, primul care a ţinut o alocuţiune în cadrul ceremoniei de astăzi, le-a adresat un mesaj special celor din "linia întâi": "O ceremonie într-o situaţie specială. Un an greu, un an care ne-a pus la încercare răbdarea, echilibrul, sănătatea. Convingerea mea este că, aşa cum ştim de veacuri, împreună, în familie, ca şi comunitate, ca şi naţiune, vom reuşi să trecem, cu ajutorul bunului Dumnezeu, peste această situaţie şi vom intra în anul 2021 uşor dar sigur în normalitate. Am stat de vorbă cu toţi organizatorii şi mi s-a părut o obligaţie de onoare să ne înclinăm cu respect în faţa celor care, de mai bine de nouă luni, au grijă de protecţia noastră, de sănătatea noastră şi ne vindecă. Vorbim de cei care formează prima linie în această bătălie cu pandemia. Cred că sunt în asentimentul tuturor să mă adresez lor, clar şi răspicat, spunându-le «mulţumim pentru ce aţi făcut şi pentru ce faceţi pentru noi, mult respect». La mulţi ani ploieşteni, la mulţi ani dragi prahoveni, la mulţi ani români!".
 
În aceeaşi notă a fost şi discursul preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu. "În primul rând mă gândesc la cei care sunt în spital din cauza acestei boli nenorocite, să le dea Dumnezeu sănătate şi putere şi să se întoarcă cât mai repede la familiile lor. În al doilea rând mă gândesc la familiile lor, să aibă credinţă, să aibă încredere şi să li se întoarcă acasă cei dragi, sănătoşi şi cât mai repede. Şi bineînţeles că mă gândesc şi la medici, asistente şi tot personalul medical, ei sunt eroii acestor vremuri. Vin după o luptă grea, au o muncă grea şi îi asigurăm de toată preţuirea noastră. Bineînţeles, pentru românii care sunt în ţară şi cei care sunt afară, sper ca pe viitor să fim mai uniţi, să fim mai prosperi şi sper ca vremurile bune pentru români abia să înceapă", a transmis Iulian Dumitrescu, în timpul ceremoniei organizate de 1 Decembrie în Ploieşti.
 
Evenimentul s-a derulat în faţa Catedralei Sf. Ioan, ca monument al eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, în lupta pentru reîntregirea României. În perimetrul asigurat în faţa catedralei au avut acces doar reprezentanţii instituţiilor publice sau asociaţiilor care au depus coroane de flori. Chiar dacă au lipsit parada militară şi porţiile de fasole devenite tradiţionale, au fost în continuare şi câteva sute de spectatori, ţinuţi la distanţă, din cauza pandemiei, pe trotuarul din dreptul sediului Primăriei. Tot acolo a fost amplasat un panou gigant, pe care a fost transmisă în direct festivitatea, cu toate că, ţinând cont de amplasament, probabil că pentru mai toată lumea a fost mult mai simplu să privească direct spre locul unde se derula ceremonia decât spre panou. Regulile de distanţare se aplică, evident, şi diseară, când e programată aprinderea iluminatului festiv. Primarul Andrei Volosevici a anunţat că un medic va avea în acest an onoarea de a da startul, simbolic, evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă. El a făcut un apel şi la cei care doresc să asiste la aprindere, rugându-i să aibă grijă de sănătatea lor şi a celor din jur, să respecte regulile de protecţie şi distanţare fizică şi să evite aglomeraţia, amintindu-le totodată că vor avea ocazia să admire luminiţele şi figurinele tridimensionale şi în alte momente, mult mai puţin aglomerate.