MOL România susţine tineri din medii defavorizate printr-o nouă ediţie a programului „Permis pentru viitor”
 
MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate au anunţat cea de-a şasea ediţie a programului „Permis pentru viitor”, prin care acoperă costurile obţinerii permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate.
Termenul de depunere a solicitărilor de finanţare este 23 ianuarie 2021.
De la începutul acestui program, 80 de tineri au finalizat cu succes cursurile, iar alţi 71 de beneficiari continuă studiile sau sunt programaţi pentru examen.
Programul „Permis pentru viitor”, organizat de Fundaţia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de MOL România, a ajuns la cea de-a şasea ediţie. Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obţinerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiţie sau poate fi un avantaj în obţinerea unui loc de muncă sau în menţinerea şi extinderea atribuţiilor de serviciu existente. 
Persoanele eligibile pentru finanţare sunt tinerii cu vârsta între 17 şi 25 de ani care doresc să obţină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze şi tramvaie.
Solicitările de finanţare pot fi transmise online sau prin poştă până la data de 23 ianuarie 2021.
„Tinerii aflaţi la început de drum se confruntă cu multe dificultăţi, mai ales atunci când provin din medii defavorizate. Dificultăţile sunt accentuate de perioada de criză generată de pandemie. MOL România înţelege acest context şi vine cu bucurie alături de tinerii care au nevoie de resurse şi de sprijin, printr-o nouă ediţie a Programului Permis pentru viitor. Interesul manifestat pentru acest program a crescut cu fiecare ediţie, ceea ce ne-a demonstrat utilitatea sa. MOL România rămâne partenerul dedicat al comunităţilor şi vom continua să fim implicaţi şi prezenţi acolo unde este nevoie de noi”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România. 
În cadrul evenimentului online de lansare a ediţiei din acest an a programului, şase tineri care au beneficiat de sprijin financiar la ediţiile anterioare şi au obţinut permis de conducere, au vorbit despre experienţa lor în accesarea facilităţilor oferite prin program şi despre realizările lor ca posesori de carnet de şofer.  
„Condiţiile actuale au creat adevărate obstacole în calea realizării celor planificate pentru acest an, dar nu m-au împiedicat deloc să studiez, să mă pregătesc bine din timp. Obţinând şi finanţare pentru plata taxelor, m-am înscris imediat după redeschiderea şcolii de şoferi, iar în cel mai scurt timp posibil am finalizat cursurile şi am luat cu succes examenul. Este de fapt o calificare într-o meserie care mă ajută în viaţă”, a declarat Fekete Előd, primul beneficiar al ediţiei trecute care a obţinut permis. 
De la începutul acestui program, 80 de tineri au finalizat cu succes cursurile: 69 au obţinut permis de categoria B, 8 categoria C, o tânără are carnet categoria B pentru automobil adaptat, un tânăr a luat examenul pentru categoria B96 (ce permite suma MMA autoturism + rulotă/remorcă până la limita de 4.250 kg), şi un tânăr are permis pentru tractoare agricole. Alţi 71 de beneficiari continuă studiile sau sunt programaţi pentru examen.
„Timp de două luni primim înscrieri atât online cât şi prin poştă, în funcţie de opţiunea solicitanţilor, şi asigurăm informare permanentă pentru cei interesaţi. Completarea corectă a formularului simplu de înscriere şi anexarea celor cinci documente obligatorii sunt condiţiile intrării în acest concurs de proiecte. Constituie un avantaj o adeverinţă din partea unui angajator care oferă un loc de muncă în cazul în care solicitantul va poseda permis de conducere, şi, de asemenea constituie un avantaj o recomandare din partea unui ONG sau a unei instituţii care susţine necesitatea finanţării”, a precizat András Imre, Director Executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate. 
Formularul de înscriere şi alte detalii se găsesc pe site-urile www.pentrucomunitate.ro şi www.molromania.ro
 
Despre programul Permis pentru viitor
Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundaţia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de MOL România. Prin acest program se acordă finanţarea necesară obţinerii permisului de conducere – costurile şcolii de şoferi şi cheltuielile adiacente – pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze şi tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 şi 25 de ani, pentru care existenţa permisului este o condiţie sau un avantaj în obţinerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea sau extinderea atribuţiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.
În cei cinci ani de la prima lansare în 2015, programul Permis pentru viitor a fost premiat de două ori pe plan naţional: la Gala Societăţii Civile 2018 şi la Romanian CSR Awards 2017. 
 
Comunicat :Fundatia pentru Comunitate