COMUNICAT DE PRESĂ PENITENCIARUL PLOIESTI . Adolescenţă fără delincvenţă .

Astăzi, 22 iunie 2017, 23 de elevi de la Liceul Tehnologic de Servicii „Sfântul Apostol Andrei” din Ploieşti au participat la dezbaterea interactivă "Adolescenţă fără delincvenţă" ,organizată la sediul Penitenciarului Ploiesti.

Proiectul ”Adolescenţă fără delincvenţă” urmăreşte să aibă un impact important atât în rândul tinerilor, cât şi al persoanelor private de libertate participante la activitate, să conducă la limitarea delincvenţei juvenile prin conştientizarea consecinţelor comportamentelor infracţionale, dar şi să contribuie la prevenirea abandonului şcolar.

Ateliere de lucru au vizat, în principal, informarea şi conştientizarea adolescenţilor cu privire la răspunderea penală în cazul minorilor şi tinerilor, tipurilor de infracţiuni, consecinţele şi cauzele comiterii de infracţiuni, alternative sociale dezirabile.

Cu aceasta ocazie, elevii prezenţi la activitate au avut posibilitatea să discute interactiv cu şapte persoane private de libertate clasificate în regim semideschis şi cu psihologii sistemului penitenciar.

Ateliere au fost moderate de doamna subcomisar de penitenciare Toma Magdalena, director adjunct Educaţie şi Asistenţă psihosocială din cadrul Penitenciarului Ploieşti, iar din partea liceului au participat doamna profesoară Tănase Ana-Maria Bianca şi domnul profesor Vasile Mircea Nicolae Scopul acestor ateliere comune este de a creşte gradul de conştientizare de către elevi şi de către persoanele condamnate cu privire la cauzele, condiţiile favorizante, factorii de risc, precum şi consecinţele juridice şi sociale ale infracţiunilor. Prin acţiunea comună a familiei, a şcolii, a instituţiilor sociale, printre care si instituţia penitenciară, se pot dezvolta deprinderi sociale dezirabile şi se contribui la însuşirea exigenţelor sociale şi morale.