MOL România finanţează cu 400.000 de lei proiecte de terapie emoţională şi intervenţii psihosociale pentru copii cu nevoi speciale sau suferinzi de boli cronice
 
MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate au anunţat ediţia a 12-a a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, program în cadrul căruia ONG-urile pot obţine finanţare pentru proiecte de terapie emoţională şi intervenţie psihosocială adresate copiilor cu boli cronice sau cu nevoi speciale.
La această ediţie, fondul total alocat pentru susţinerea proiectelor este de 400.000 de lei, ridicând astfel la 4 milioane de lei suma finanţărilor totale alocate de la începutul acestui program, în urmă cu 12 ani. 
În cadrul celor 11 ediţii anterioare ale Programului, au fost finanţate 209 proiecte cu peste 3,6 milioane de lei, numărul beneficiarilor depăşind 11.500.
2 noiembrie 2020, Cluj – MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate anunţă începerea celei de-a 12-a ediţii a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, destinat organizaţiilor non-guvernamentale care derulează proiecte de terapie emoţională sau intervenţii psihosociale pentru copiii cu nevoi speciale sau cei cu boli cronice. 
La ediţia din acest an a Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor sunt disponibile fonduri totale de 400.000 de lei. Suma maximă care poate fi accesată pentru finanţarea unui proiect este de 25.000 de lei. ONG-urile interesate pot formula online o solicitare de finanţare până la data de  2 decembrie. 
 
În cadrul evenimentului de lansare a noii ediţii a Programului, care anul acesta a fost organizat online,  ONG-urile care au beneficiat de finanţare în cadrul ediţiei precedente au prezentat rezultatele proiectelor derulate în perioada decembrie 2019 - octombrie 2020. În mod special, discuţia s-a axat pe modalităţile în care ONG-urile şi-au adaptat metodele şi proiectele la restricţiile generate de contextul pandemic. Cei prezenţi au împărtăşit din experienţa dobândită în acest an şi au vorbit despre impactul situaţiei actuale asupra muncii lor.
 
Dintre cele 18 organizaţii care au obţinut finanţare în 2019, şapte au finalizat proiectele propuse şi şapte se află în diferite faze de implementare, adaptând modalităţile şi metodele iniţiale ori găsind soluţii noi, compatibile cu condiţiile neprevăzute la planificare. Două proiecte de tabere terapeutice urmează a fi reprogramate, iar alte două proiecte vor fi restructurate. În cadrul proiectelor finalizate sau în curs de derulare în decursul celor 11 luni, peste 500 de copii cu nevoi speciale au beneficiat de activităţi de terapie prin artă – muzică şi muzică asistată, art-terapie Phronetic, art-terapii combinate (prin utilizarea desenului, modelajului, picturii sau a colajului), dans şi mişcare şi jocuri de rol; terapii asistate de animale; terapii emoţionale – teatru şi confecţionare de măşti, terapie prin poveşti şi poveşti terapeutice.
 
„Pandemia izbucnită la începutul acestui an ne-a adus pe toţi în faţa unor provocări majore, fără precedent. Acestea au accentuat dificultăţile pe care le traversau, zilnic, copiii cu nevoi speciale, cei cu dizabilităţi sau boli cronice, precum şi familiile lor. A fost nevoie de o regândire corespunzătoare a intervenţiilor pentru aceştia, iar specialiştii din organizaţiile partenere au dat dovadă de mult profesionalism şi s-au adaptat la noile condiţii. MOL România rămâne în continuare alături de cei care dezvoltă proiecte pentru a genera o schimbare în bine în vieţile micilor beneficiari.”, a declarat Camelia Ene, CEO şi Country Chairman al MOL România.
 
Prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor, organizaţiile non-guvernamentale pot beneficia de o sumă de maximum 25.000 lei sub formă de pre-finanţare pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada februarie - august  2021. Termenul-limită pentru înscrierea online a cererilor de finanţare este 2 decembrie 2020, iar fondul total al sponsorizărilor este de 400.000 lei. De la lansare şi până în prezent, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost alocate fonduri totale de 3.642.000 lei ONG-urilor pentru derularea a 209 de proiecte de terapie prin artă şi terapie emoţională, incluzând peste 11.500 de beneficiari în activităţile lor.
În pofida contextului generat de pandemie, MOL România rămâne partenerul de încredere al comunităţilor şi continuă implicarea socială în sprijinul categoriilor vulnerabile. 
 
 
„Asigurăm o informare permanentă pe toată perioada de înscriere a proiectelor şi recomandăm celor interesaţi să ne contacteze cu încredere. Informaţiile despre proiectele implementate cu succes, despre soluţiile noi găsite de beneficiarii anteriori, precum şi răspunsurile date de ei la provocările recente pot fi de folos atât în procesul întocmirii unui proiect, cât şi în derularea proiectului. Înscrierea se face online pe site-ul Fundaţiei Pentru Comunitate www.pentrucomunitate.ro, unde se găsesc şi alte informaţii”, a afirmat András Imre, Director Executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate. 
 
 
Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundaţia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de compania MOL România. Anunţul programului precum şi formularul de înscriere pot fi accesate pe site-ul www.pentrucomunitate.ro