Zece instituţii de învăţământ din judeţul Prahova se numără printre laureaţii programului Dăm Click pe România 2020
 
Comunicat Asociatia ” Ateliere Fără Frontiere”  
 
Asociaţia Ateliere Fără Frontiere anunţă laureaţii programului Dăm Click pe România 2020 şi adaugă 122 şcoli şi organizaţii selectate pentru a beneficia de 2000 de calculatoare, astfel încât lipsa echipamentelor IT să nu mai fie un impediment pentru participarea la şcoala online, dar şi pentru a susţine iniţiative locale pentru integrare şi educaţie.
 
Pentru această ediţie a programului pe platforma naţională de donaţii de calculatoare pentru educaţie EduClick au fost înscrise solicitări de calculatoare din partea iniţiatorilor a 380 de proiecte educaţionale. S-au solicitat în total 4800 de calculatoare, cu 2800 mai multe decât numărul iniţial disponibil, de 2000.
 
Cei 122 de laureaţi ai programului Dăm Click pe România provin din 36 de judeţe ale ţării, având în total peste 12.000 de beneficiari finali – elevi, profesori, specialişti în educaţia celor cu nevoi speciale.
 
Cele mai multe proiecte laureate din această ediţie au fost propuse de unităţi de învăţământ deoarece în perioada pandemiei utilizarea echipamentelor IT s-a dovedit indispensabilă pentru continuitatea procesului educaţional, pentru toţi profesorii şi elevii, programul vine ca un stimul şi, totodată, ajutor pentru accesarea materialelor didactice digitale pe care le vor folosi aceştia.
 
Printre laureaţi se numără şi 10 şcoli şi organizaţii din judeţul Prahova, care au propus proiecte educaţionale derulate în sprijinul celor vulnerabili. Structurile care vor beneficia de donaţii de calculatoare din partea asociaţiei Ateliere Fără Frontiere în urma participării la concursul de proiecte de pe platforma EduClick sunt Şcoala Gimnazială „Excelsis”, Liceul Tehnologic „Lazăr Deleanu”, Şcoala Gimnazială „Rareş Vodă” din Ploieşti, Şcoala Gimnazială din Târguşoru Vechi, Şcoala Gimnazială din Tinosu, Şcoala Gimnazială „Profesor Oprea Mihai” din Negoieşti, Şcoala Gimnazială din Brazii de Sus, Şcoala Gimnazială din Strejnicu, Şcoala Gimnazială din Tătărani şi Liceul Mecanic din Câmpina.
 
Lista integrală a laureaţilor Dăm Click pe România poate fi consultată pe educlick.ro