Ambasadorul Austriei, doamna Isabel Rauscher,  alături de comunităţile nevoiaşe ploieştene
Excelenţa Sa doamna Isabel Rauscher, Ambasadorul Austriei la Bucureşti, a ales să marcheze Ziua Austriei alături de comunitaţile dezavantajate din Ploieşti, oferind pachete cu donaţii în alimente pentru 300 de familii din cartierele Mimiu şi Dallas. Cu sprijinul Organizaţiei Umanitare CONCORDIA, care de 30 de ani are ca misiune ajutorarea copiilor, tinerilor şi familiilor nevoiaşe, au fost oferite alimente de bază, dar şi produse de brutărie şi patiserie realizate în cadrul atelierelor Şcolii de Meserii CONCORDIA. 
„Trăim în prezent vremuri provocatoare şi fără precedent, care ne-au schimbat complet modul de viaţă şi ne impun distanţare fizică faţă de semenii noştri. Tocmai în această perioadă, gesturile de solidaritate cu cei, pe care această izolare îi afectează cel mai mult, sunt extrem de importante. Eu am ales să fiu anul acesta, cu ocazia Zilei Naţionale a Austriei, împreună cu echipa Organizaţiei Umanitare Concordia alături de «familiile lor»,” explică Excelenţa Sa, doamna Isabel Rauscher, Ambasadorul Austriei la Bucureşti.
Ultimele luni au fost extrem de dificile pentru familiile nevoiaşe, o mare parte dintre membrii acestor comunităţi şi-au pierdut locurile de muncă şi cu greu au reuşit să pună pe masă pâinea zilnică sau să ofere cele necesare copiilor pentru educaţie în contextul noilor provocări ale şcolii online. Acţiunea organizată pentru a marca Ziua Naţională a Austriei, a reuşit să aducă bucurie pentru 300 de familii cu peste 1000 de membri, care au primit donaţii în alimente oferite de doamna Ambasador Isabel Rauscher. Pachetele cu donaţii au constat în alimente de bază precum cartofi, preparate din carne, dar au conţinut şi surprize dulci pentru cei mici. În plus, elevii Şcolii de Meserii CONCORDIA, ei înşişi tineri proveniţi din medii vulnerabile, au fost bucuroşi să ajute la prepararea unor produse proaspete precum turtă dulce, brioşe cu mere sau pâine. Valoarea donaţiilor cumulează 6.000 euro şi a fost susţinută în întregime de d-na Ambasador Isabel Rauscher.
”Ca întotdeauna Ambasada Austriei este lângă organizaţia noastră atunci când ne este cel mai greu. Ne este greu să vedem cum creşte sărăcia şi excluziunea socială de la zi la zi şi cum vremurile devin şi mai grele pentru copiii, tinerii şi familiile pe care le avem în grijă. Este dificil pentru că în fiecare zi cel puţin un părinte ne sună şi ne spune că şi-a pierdut slujba. La fel de greu ne este când vorbim cu copiii la telefon şi ne spun că sunt trişti când nu ajung la centrele noastre, atunci când situaţia epidemiologică nu o permite. Dar suntem şi recunoscători, pentru că iată, Ambasada Austriei ne este alături din nou în aceste vremuri grele. Ce mod mai potrivit de a onora Ziua Naţională a Austriei ar fi putut fi ales, decât acela de a fi empatici cu cei din jur şi de ajuta semenii mai puţin norocoşi? Îi mulţumesc Excelenţei Sale doamna Ambasador Isabel Rauscher pentru sprijinul neobosit pe care îl acordă copiilor şi tinerilor din CONCORDIA şi pentru ca ne ajută în misiunea noastră de a merge acolo unde nevoia este cea mai mare.” declară Diana Certan, Director Executiv al Organizaţiei Umanitare CONCORDIA.
 
Despre Ambasada Austriei la Bucureşti 
Despre CONCORDIA România
CONCORDIA este o organizaţie neguvernamentală internaţională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor şi familiilor aflate în nevoie, spre o viaţă mai independentă şi mai responsabilă. Proiectele noastre se derulează în Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova, şi se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.concordia.org.ro.
 
Sursa:Comunicat  Organizatia Umanitara Concordia Romania