Asociaţia Un Strop de Fericire la Europe Code Week 2020 cu
 
In saptamana 19-23 octombrie 2020, Asociaţia Un Strop de Fericire s-a aliniat inintiativei europene Europe Code Week si a organizat un eveniment de initiere in programare adresat copiilor din comunitatea defavorizata din Ploiesti. Astfel, timp de 5 zile, un grup de 20 de copii cu varste intre 8 si 12 ani, indrumati de o echipa de 10 voluntari, elevi de liceu, au patruns in tainele programarii in Scrach, avand ca obiectiv sa creeze propria poveste animata. Pe termen lung, prin acest eveniment ne-am propus ca pe langa initierea in acest limbaj de programare sa oferim copiilor si tinerilor oportunitati de invatare si familiarizare cu tehnologia, sa pregatim pentru scoala online copiii din mediile defavorizate. 
Evenimentul este sustinut cu ajutorul iniţiativei Meet and Code – https://www.meet-and-code.org/ si la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH şi reţeaua TechSoup Europe în 25 de ţări europene şi susţine, pentru al PATRULEA an consecutiv, evenimente de tehnologie şi programare desfăşurate în timpul Europe Code Week (10-23 octombrie 2020).În România, iniţiativa Meet and Code este coordonată de Asociaţia Techsoup.
Comisia Europeană sprijină iniţiativa Europe Code Week ca parte a strategiei sale pentru o piaţă unică digitală. 
Pentru al patrulea an consecutiv, sub motto-ul ,,Empowering a Generation”, Meet and Code încurajează organizaţiile nonprofit din toată Europa să contribuie la promovarea educaţiei digitale, prin evenimente de programare sau de tehnologie dedicate copiilor şi tinerilor cu vârsta între 8 şi 24 de ani. Conform raportului „The Digital Skills Gap in Europe” al Comisiei Europene din 2017, 9 din 10 locuri de muncă vor necesita abilităţi digitale în viitorul apropiat.
Asociaţia Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează şi oferă resurse IT şi experienţe de învăţare a tehnologiei pentru organizaţii nonprofit, tineri şi profesori. Asociaţia Techsoup este câştigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiţie organizată de Comisia Europeană.
Asociaţia „Un Strop de Fericire” este o organizaţie de tineret, care facilitează accesul tinerilor la oportunităţi de învăţare, dezvoltare personală şi promovează voluntariatul, ca mijloc de schimbare în comunitate. Prin mijloace practice şi metode inovative de educaţie, permitem tinerilor să dobândească competenţe esenţiale, cunoştinţe şi abilităţi, care contribuie la dezvoltarea lor socio-educativă, încurajează participarea activă în societate şi le îmbunătăţeşte perspectivele de admitere la universitate şi angajare. Prin proiecte locale şi internaţionale, AUSF sprijină integrarea socială a tinerilor din mediul defavorizat, organizează evenimente educaţionale şi sportive, campanii de activism civic şi de mediu. 
Detalii despre proiectele AUSF puteţi găsi pe www.stropdefericire.ro