Timp de o săptămână, elevii din clasele primare şi copiii de grădiniţă sunt în vacanţă
Elevii din clasele primare şi copiii de grădiniţă sunt, de luni, în vacanţă timp de o săptămână. Aceştia se vor întoarce la şcoală pe 2 noiembrie.
 
Potrivit structurii anului şcolar, aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării, semestrul I are 17 săptămâni şi este cuprins între 14 septembrie şi 29 ianuarie 2021. Acesta cuprinde o vacanţă intrasemestrială de o săptămână, între 26 octombrie şi 1 noiembrie, pentru învăţământul primar şi preşcolar, dar şi vacanţa de iarnă, între 23 decembrie şi 10 ianuarie.
 
Elevii mai au o vacanţă intersemestrială, între 30 ianuarie şi 7 februarie 2021.
 
Semestrul ÎI are tot 17 săptămâni şi durează din 8 februarie până în 18 iunie. Acesta cuprinde vacanţa de primăvară: Paştele Catolic (2 – 11 aprilie), Paştele Ortodox (30 aprilie – 9 mai).
 
Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar are 32 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 4 iunie 2021.
 
Pentru clasele a VIII-a, anul şcolar are 33 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 11 iunie 2021, în timp ce pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, cu excepţia claselor terminale şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.